18.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiOd 3. svibnja se ukidaju posebne epidemiološke mjere za dolinu Neretve

Od 3. svibnja se ukidaju posebne epidemiološke mjere za dolinu Neretve

Od 3. svibnja prestaju posebne mjere koje su uvažene na prijedlog lokalnog Stožera civilne zaštite, a koje su se odnosile za dolinu Neretve, pa će cijela naša Županija biti pod mjerama koje važe za cijelu zemlju – rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera.

Stožer je do 15.5. produžio odluku koja se odnosi na okupljanja, rad trgovina, javni prijevoz i ograničenja prelaska granice RH. Izmjene su za osobe koje u RH dolaze iz EU ili schengenskog prostora, a ulazak im je omogućen na temelju brzog antigenskog testa. Oni više neće morati ponoviti testiranje ako u Hrvatskoj ostaju duže od 10 dana. Hoće li ga raditi, ovisi o zemljama u koje se vraćaju. Osobama koje su preboljele covid, te su cijepljene jednom dozom cjepiva, imat će izuzeće od obaveze predočenja negativnog testa ili karantene – rekao je ministar Božinović.

Istaknuo je i odluke o ublažavanju mjera u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zabrana prodaje alkohola će biti od 22 do 6, a ne od 20 do 6 kao do sada. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata će se moći odrediti u trajanju od 6 do 22, a ne do 20 sati. Nema više ograničenja za škole stranih jezika. U dolini Neretve se stavljaju izvan snage odluke za Metković, Ploče i Opuzen. Primjenjuju se samo mjere uvedene na nacionalnim odlukama, rekao je Božinović i dodao da smo na dobrom putu, ali da poboljšanje ne smije dovesti do opuštanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA