21.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiIz bolnice su stigla obrazloženja za izvanredni otkaz: dr. Martinović Mamić odgovorna...

Iz bolnice su stigla obrazloženja za izvanredni otkaz: dr. Martinović Mamić odgovorna za narušene međuljudske odnose na više odjela

Nastavno na Vašu objavu potvrđujemo da je poslodavac Opća bolnica Dubrovnik jednom radniku dana 29. rujna 2020.godine izvanredno otkazala ugovor o radu zbog osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa, zbog kojih uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć – stoji u priopćenju iz dubrovačke opće bolnice a nakon ovih nekoliko rečenica na kojima je potpis ravnatelja Bekića, dostavljena su i mišljenja liječničkih udruga.

-Podružnica Opće bolnice HRVATSKOG LIJEČNIČKOG SINDIKATA upravo je osnovana zbog višegodišnjeg destruktivnog sindikalnog djelovanja doktorice Dražane Martinović Mamić pa nemamo niti jedan razlog da se stavimo u njenu zaštitu od otkaza ugovora o radu u OB Dubrovnik.

Podružnica OB Dubrovnik Predsjednik Izvršnog odbora HLS Davor Grilec, dr. med.

-Prateći rad i djelovanje doktorice Dražane Martinović Mamić, a posebno od kada je postala sindikalna povjerenica, sada već minorne podružnice HLS-a, nedvojbeno smo spoznali da je najodgovornija za teško narušavanje međuljudskih odnosa na nekoliko odjela u našoj bolnici, a što se nažalost odražava na naš svakodnevni rad.

Povjerenik HUBOL-a u OB Dubrovnik Dragutin Petković, mr. dr. med. HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA

-Povjerenstvo Županije dubrovačko-neretvanske jednoglasno podržava i pozdravlja odluku Uprave Opće bolnice Dubrovnik o otkazu ugovora o radu doktorice Dražane Martinović Mamić jer je to već i ranije zaslužila; kako neprofesionalnim odnosom prema bolesnicima i članovima njihovih obitelji tako i svojim nekorektnim odnosom prema kolegama u bolnici te svojim destruktivnim djelovanjem na sindikalnoj sceni i među liječničkim udrugama.

Predsjednik Povjerenstva HLK DNŽ Prim. mr. Srećko Ljubičić, dr. med.

-Poštovani, Ovih putem htio bih demantirati navod koji je objavljen na Vašem portalu, a koji kaže “… Bekić i dosadašnji predsjednik Radničkog vijeća požurili su formirati novo RV kako bi neutemeljeno blagoslovili nezakoniti izvanredni otkaz dr.sc. Dražani Martinović Mamić”. Sada već prošli saziv Radničkog vijeća je zbog isteka svog mandata od 4 godine, dana 19.06.2020. donio odluku o raspisivanju redovitih izbora za RV. Poštujući sve propisane okvire, sami izbori su održani 15.09.2020., nakon čega su se također poštivali propisi o izvještavanju prethodnog i konačnog zapisnika o rezultatima izbora, čime je rok za žalbe kao i cijeli izborni proces završio.

Ivan Večerin, predsjednik Radničkog vijeća OB Dubrovnik

Dr. Dražana Martinović Mamić dobila otkaz u OB Dubrovnik, ravnatelj tvrdi da je sve po zakonu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA