16.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 23 listopada, 2025
HomeVijestiU sklopu projekta TESTEAT organiziran okrugli stol „Hrana kao iskustvo i terapija“

U sklopu projekta TESTEAT organiziran okrugli stol „Hrana kao iskustvo i terapija“

TESTEAT projekt je kroz trodnevne aktivnosti u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije – DURA ponudio mnoštvo edukativnih programa i radionica koji su se od 17. do 19. listopada održavali pod nazivom “Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”

U hotelu Lero su se za okruglim stolom na temu „Hrana kao iskustvo i terapija“ okupili iskusni predavači: gastro stručnjak Josip Žuvela, nutricionistica Lucija Bakarić i liječnik pedijatar Zoran Krišto Legčević uz moderatoricu Anđelu Matić. Zainteresiranim posjetiteljima otkrili su ljepote gastronomije, ali ujedno dali korisne savjete kako se hraniti zdravo i umjereno te na što pripaziti vezano uz zdravlje od najmlađe dobi.

Josip Žuvela se osvrnuo na današnjicu u turističko-ugostiteljskom sektoru: “Gastronomija je veliko polje rada na kojem treba stalno i uporno raditi. U ovom globalnom društvu koje se stalno mijenja, gastronomija mora stalno ići u korak, bazirajući se na gastronomiji prošlih vremena s implementacijom inovacija koje su nazočne u ovom vremenu.”

Lucija Bakarić je o projektu TESTEAT rekla: “Bitan je za zajednicu kako bi nas vratio korijenima i tradicionalnim receptima, a isto tako da populaciji pokaže važnost brige o zdravlju i važnost novih trendova koji dolaze i s kojima moramo biti u korak.”

Zoran Krišto Legčević o zdravlju i prehrani se dotaknuo najmlađih: “Uvelike utječe što će dijete jesti na to kako će dijete imati energiju kroz dan, pa na to kako će se u kolektivima ponašati i koliko će često biti bolesno.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA