23.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 11 rujna, 2025
HomeLifestyleKult Plave kamenice opleo po Nautici, ubrzo stigao žestoki odgovor chefa Bunde

Kult Plave kamenice opleo po Nautici, ubrzo stigao žestoki odgovor chefa Bunde

Kult Plave kameni, portal koji se bavi fenomenom hrane, vina i putovanja, kroz recenzije, istraživanja i intervjue, reportaže i velike priče posjetio je proteklog tjedna dubrovački restorana Nautika nakon čega su objavili recenziju pod naslovom “Dubrovačka Nautika više nije vrhunski restoran”.

U tekstu su usporedili večeru na kojoj su su Nautici bili 1997. godine kad je restoran vodio Mato Đurović i večeru na kojoj su bili prije nekoliko dana. Naveli su kako je tada bilo nezamislivo da u Nautici ne možete dobiti žive škampe ili divlju jadransku ribu, a da je to sad stvarnost.

Po objavi teksta na društvenim mrežama podulji osvrt na receniziju u komentarima napisao je chef Nautike, Mario Bunda.

“Poštovani,

nakon što sam pročitao članak objavljen na vašem portalu pod naslovom “Dubrovačka Nautika više nije vrhunski restoran”, osjećam potrebu reagirati – ne radi sebe, nego radi kolega i cijelog tima Nautike s kojima već dugi niz godina radim s punim poštovanjem, strašću i odgovornošću.

Prvo želim reći jasno i bez zadrške: koristim isključivo najbolje moguće namirnice koje se mogu nabaviti u Hrvatskoj – legalno, provjereno i u skladu s realnim mogućnostima tržišta.Nije istina da u restoranu Nautika nema ribe,ima je, ali očito ne u količinima koje bi vi htjeli vidjeti (nekada ima 5kg nekada 15kg zavisno o dostupnosti- ipak divlja riba nije nesto što se može kupiti bilo gdje i bilo kada).I da, danas kuham s kvalitetnijim sastojcima nego u vrijeme bivših vlasnika restorana Nautika (gdin.Mato Đurović).

Dok ste u restoranu Nautika jeli besplatno (nekada i sa losijim i nekvalitetnijim namirnicama) i pili šampanjce i skupa francuska vina (naravno sve vas je častio gdin.Đurović da bude napisan dobar članak) onda je restoran Nautika bio vrhunski.

Gdine.Butković vi ste odavno izgubili svaki kredibilitet u svezi gastronomije i davanja savjeta vlasnicima restorana, dok mi svakog našeg gosta cijenimo, a i gosti cijene nas i rad cijele firme( sva 4 restorana) što je i vidljivo iz desetaka tisuća komentara i ocjena na web-u i društvenim mrežama .

Osobno, ne tražim da se o meni piše u superlativima. Kuham jer to volim, jer u tome nalazim smisao i jer imam privilegiju raditi u kuhinji i firmi u kojoj se poštuje zanat i čovjek. No ne mogu šutjeti kad netko koristi moje ime i ime firme da bi istovremeno ocrnio sve ono za što se cijeli tim Nautika d.o.o i ja svakodnevno borimo – pošten rad, poštovanje prema gostu i ispravno poslovanje.

Boli me kad se u istom dahu hvali mene, a kolege u sali, administraciji, skladištu i kuhinji prikazuje kao ljude koji navodno “varaju goste” i “idu u krivom smjeru”. To jednostavno nije istina.

Također, potpuno je neprihvatljivo da se iz teksta izvodi zaključak kako rad po zakonu i pravilima znači “pogrešan put”. Da bi, valjda, trebali kupovati jastoge i ribu na crno, kršiti propise i sumnjivo nabavljati robu samo da bi pjat izgledao “impresivno” onima koji misle da je gastronomija mjerljiva isključivo veličinom fileta ili količinom luksuza.

U vašem tekstu je jasno da vam je normalno raditi nepošteno i neplaćati državi obveze kao što je i vidljivo iz linka dalje u tekstu:

https://teleskop.hr/…/https-teleskop-hr-hrvatska…/

Takav pristup ne priznajem. I vjerujem da ga ne bi trebao priznati nitko tko istinski cijeni kuhinju, poštenje i posao koji svakodnevno radimo.

S poštovanjem,

Mario Bunda

Chef kuhinje restorana Nautika i Uprava Nautika d.o.o

6 COMMENTS

  1. Postovani g. Bunda, ako se vec reklamirate kao vrhunski restoran tada I namirnice trebaju biti vrhunske I tu prica staje. Ako tome nije tako a razlike u divljoj I uzgojenoj ribi priznat ce te nisu male to treba I tako prokazati. Bilo izbacivanjem sa menia jer standard nije dostignut bilo korekcijom cijene.
    Odlican primjer je relativno novi riblji restoran u Cavtatu koji meni printa svako jutro obzirom sto su od dibjeg iz mora uspijeli namaknuti. Pa ako treba osmiliti jelo sa srdelama to naprave ili je to skrpina, tuna, gof.. kritika Butkovica je na mjestu – ovaj put…

  2. U uzgojenu ribu necu ulazit, ali da jedan restoran na Pilama i s reputacijom Nautike naplacuje serviranje stola mi je jadna

  3. Jasno je svakom ko misli svojom glavom da je taj restoran već duže vrijeme prosječan.
    Drži ga lokacija (ako ne smrdi ozdal što se događa , nisu krivi), personal i interijer.
    Bunda je ok, Butković ga je čak pohvalio, ne znam zašto skače, ko da je gazdu briga a da jest ne bi se ovo događalo.
    Bobić iz Cavtata je svako malo u Gružu na peskariji, ima ribe , Đino Kralj drži S.Pietra, ponuda dobra , a na širem području grada jedino u Čaglja – Glorijet, za koga bi Nautika trebala biti pojam .
    Bunda organiziraj se, ili radite samo za državni i gradski protokol…..

  4. Poštovani Gospar Bunda drago mi je da ste odgovorili ovom Butkovicu čiji se portal zove Plava Kamenica što podsječa na bar iz filma Policiska akademija.Mene zanima koju kulinarsku akademiju je zavrsio i koliko Michelinovih zvijezdica posjeduje te koliko je lokala u svom bogatom životu VODiO i koliko je plača podijelio.Dakle taj :doajen: Hrvatskog turizma bi osim neutemeljenih kritika moga i pohvalit ljude koji se u ovim teški i neizvjesnim vremenima bore za opstanak.
    Bog i Hrvati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA