NAKON DVIJE GODINE PAUZE Zbor Libertas zapjevat će povodom Svjetskog dana glazbe

Zbor Libertas će nakon dvogodišnje stanke ponovno pjevati pred svojim sugrađanima i gostima Dubrovnika. Prvi nastup bit će u prigodi Svjetskog dana glazbe, 21. lipnja u 20 sati ispred palače Sponza, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika. Zbor će izvesti dio skladbi iz svojeg dugogodišnjeg bogatog repertoara, a uvježbali su i neke nove skladbe. U programu će biti, kao i uvijek, za svakog ponešto.

Sljedeći nastup zbor će imati već 25. lipnja u 21 sat u Slanome, u crkvi Sv. Jeronima, a u suradnji s Turističkom zajednicom Slano. Za ovaj nastup je umjetnički voditelj zbora Viktor Lenert, prof. složio program primjeren prostoru, pa će zbor izvesti više duhovnih skladbi iz svojeg repertoara, a publika će čuti i neke tradicionalne i dalmatinske napjeve.

Mješoviti zbor Libertas jedan je od simbola dubrovačke kulturne ponude. Domaća publika odavno je prepoznala entuzijazam i kvalitetu rada vrijednih pjevača amatera i prati njihovo pojavljivanje s neskrivenim simpatijama. Zbor je uspješno gostovao širom Hrvatske i u inozemstvu, gdje je, uz izvrsne kritike, uspostavio prijateljske odnose sa drugim zborovima.

Tijekom 2015. zbor Libertas je obilježio 35. obljetnicu uspješnog i neprekidnog rada. Vrhunac proslave bio je cjelovečernji koncert održan 9. lipnja u Kneževom dvoru za vrijeme kojeg su razdragani pjevači zahvalili svojoj publici na podršci na način kako to najbolje znaju – pjesmom. Planirano je da zbor na sličan način obilježi 40. obljetnicu rada, ali je pandemija izazvana virusom COVID-19 nametnula pauzu nešto dulju od dvije godine.

Pred zborom je razdoblje u kojem se puno radi, a planiraju se i dugo željeni nastupi. Uz spomenuta dva koncerta zbor će tijekom ljeta još nastupati i očekuju kako će ih prijatelji zbora, njihova vjerna publika doći poslušati i podržati kao što su to uvijek činili.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.