20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiFranković će predložit Kapetanića za Nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo

Franković će predložit Kapetanića za Nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo

Zbog njegova velikog doprinosa u obnovi i očuvanju spomeničke baštine na području cijele bivše Dubrovačke Republike, predložit ću Nika Kapetanića za Nagradu za životno djelo Grada Dubrovnika – rekao je gradonačelnik Mato Franković gostujući na Libertas televiziji, upitan da prokomentira zadnja događanja u DPDS-u.

Dodao je i kako Kapetanić nije zaslužio da ga se proziva na način na kakav je to radio Pero Vićan, te kako mu je shvatljiv potez Denisa Orlića da izađe iz Malog i Velikog vijeća, kao i najavu Nika Kapetanića da se više neće kandidirati ni na jednoj od funkcija u Društvu prijatelja dubrovačke starine, jer su već jako dugo predano i nesebično radili na obnovi spomeničke baštine.

O modelu budućeg funkcioniranja Društva prijatelja dubrovačke starine koje 4. travnja ima svoju Izbornu skupštinu, nije dao precizan odgovor.

Naime, Franković je rekao kako njemu odgovora i dosadašnji model, ali uz veću kontrolu Grada, ali mu isto tako odgovara i da se sav prihod od zidina uplaćuje izravno u proračun iz kojega će se DPDS-u isplaćivati novac za obnovu prema dostavljenom planu i programu.

Spomenuo je i kako bi se, radi transparentnosti, barem jedanput godišnje pred gradskim vijećnicima trebalo naći financijsko izvješće DPDS-a, s planom rada i rezultatima prethodne godine.

Cijeli razgovor u emisiji

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA