Danas, 17. listopada započinju trodnevne aktivnosti u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije – DURA u sklopu TESTEAT projekta. Besplatni edukativni programi i radionice održavaju se pod nazivom “Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova”, a projekt TESTEAT financiran je sredstvima programa Interreg Italija- Hrvatska.
Jutros i tijekom vikenda u jutarnjim satima održavaju se radionice za djecu “Tradicionalne slastice prilagođene modernim prehrambenim potrebama” u prostoru DEŠA-e, u Lazaretima pod vodstvom nutricionistice Mirne Sentić (Nutrigurman).
Danas od 13h u hotelu Lero započinje okrugli stol na temu „Hrana kao iskustvo i terapija“, a sudjeluju predavači: gastro stručnjak Josip Žuvela, nutricionistica Lucija Bakarić i liječnik pedijatar Zoran Krišto Legčević. Od 18h nastavlja se druženje uz večeru s poznatim chefom Damirom Tomljanovićem i učenicima Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik u vili Čingrija!
Sutrašnji dan, 18. listopada je rezerviran za gastronomski izlet i večeru u ruralnom dijelu Dubrovnika od 17h, a večeru pripremaju nadareni učenici Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik uz nastavnika – mentora Mija Marušića.
Glavni ciljevi projekta TESTEAT uključuje jačanje vještina sadašnjih i budućih profesionalaca u turizmu – učenika, studenata i zaposlenika (šefova kuhinja, konobara, destinacijskih menadžera, turističkih vodiča i dr.) te širenje znanja o lokalnom enogastronomskom nasljeđu, suvremenim prehrambenim trendovima, kao i prilikama koje nude održivi turizam, kružno gospodarstvo i digitalizacija. Više informacija potražite na službenoj web stranici: https://www.italy-croatia.eu/web/testeat