25.8 C
Dubrovnik
Petak, 4 srpnja, 2025
HomeVijestiVeliki interes za Sajam poslova u turizmu

Veliki interes za Sajam poslova u turizmu

“Republika Hrvatska razvija strukovno obrazovanje i osposobljavanje koje će društvo, a prije svega učenici i njihovi roditelji, odnosno polaznici, prepoznati kao privlačnu opciju koja im pruža stjecanje ključnih i specifičnih strukovnih kompetencija. Provedbu takvog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja istodobno trebaju pratiti i ulaganja u visokokvalitetnu infrastrukturu i objekte, treba se temeljiti na inovativnim metodama učenja i poučavanja te na partnerstvu sa svim dionicima, a posebice poslodavcima jer se na taj način razvija sustav koji povećava mogućnost međunarodne mobilnosti polaznika i nastavnika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju” – istaknula je privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović te svečano otvorila sajam i obišla štandove izlagača.

Nakon otvorenja održana je i panel rasprava na temu “Uloga inovacija i digitalne transformacije u gastronomiji destinacije” na kojoj su sudjelovali direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić, voditeljica projekta uspostave Regionalnog centra Hilarija Lozančić Benić, vlasnica restorana Kopun Ana Bitanga, nutricionistica i profesorica na Studiju gastronomije i restoraterstva Mirna Sarić, Ivan Ivušić iz tvrtke Mint Media uz moderatora panela Domagoja Nikolića, predavača na RIT-u.

Na Sajmu poslova u turizmu danas su se okupili brojni poslodavci koji su učenicima i zainteresiranima za sezonske i stalne poslove u turizmu i ugostiteljstvu predstavili mogućnosti za ovu sezonu. Sajam je organiziran u Studentskom domu u Dubrovniku u okviru projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik.

“Republika Hrvatska razvija strukovno obrazovanje i osposobljavanje koje će društvo, a prije svega učenici i njihovi roditelji, odnosno polaznici, prepoznati kao privlačnu opciju koja im pruža stjecanje ključnih i specifičnih strukovnih kompetencija. Provedbu takvog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja istodobno trebaju pratiti i ulaganja u visokokvalitetnu infrastrukturu i objekte, treba se temeljiti na inovativnim metodama učenja i poučavanja te na partnerstvu sa svim dionicima, a posebice poslodavcima jer se na taj način razvija sustav koji povećava mogućnost međunarodne mobilnosti polaznika i nastavnika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju” – istaknula je privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović te svečano otvorila sajam i obišla štandove izlagača.

Nakon otvorenja održana je i panel rasprava na temu “Uloga inovacija i digitalne transformacije u gastronomiji destinacije” na kojoj su sudjelovali direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić, voditeljica projekta uspostave Regionalnog centra Hilarija Lozančić Benić, vlasnica restorana Kopun Ana Bitanga, nutricionistica i profesorica na Studiju gastronomije i restoraterstva Mirna Sarić, Ivan Ivušić iz tvrtke Mint Media uz moderatora panela Domagoja Nikolića, predavača na RIT-u.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA