13.8 C
Dubrovnik
Petak, 3 listopada, 2025
HomeLifestyleU ponedjeljak počinje Good Food Festival. Evo što donosi program u prvom...

U ponedjeljak počinje Good Food Festival. Evo što donosi program u prvom tjednu

Počinje Good Food Festival, koji i ove godine donosi raznoliku gastronomsku ponudu uz vrhunska vina i ukusna jela. Tijekom prvog tjedna festivala, od 6. do 12. listopada, održat će se brojni događaji, uključujući tjedan dubrovačkih restorana, vinokušnje, radionice, tematske večere te večere s poznatim chefovima Ivanom Pažaninom, Davidom Skokom, Markom Đuraševićem, “Foodravanje”, kao i mnoga druga nezaobilazna događanja. Više od 60 restorana sudjeluje na festivalu, a vrijedni chefovi posebno su kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama. Tijekom cijelog trajanja festivala, posjetitelji će imati priliku kušati nova jela u Dubrovniku, Župi Dubrovačkoj, Konavlima i Cavtatu te u Slanom. Ovo je sjajna prilika da otkrijete nove restorane i prepustite se dubrovačkim ugostiteljima da vas iznenade svojim kreativnim i primamljivim jelima.

Osim posebnih restoranskih menija očekuje nas bogat festivalski program koji i ove godine uključuje Program plus, odnosno gourmet ture Starim gradom, gurmanski izlet na Pelješac i u Ston te sajam hrvatskih proizvoda Samo hrvatsko u Parku Luja Šoletića u Gružu.

Ponedjeljak, 6. listopada donosi pravu kulinarsku posvetu: u restoranu Local od 10 sati, održat će se radionica kuhanja, na kojoj će se uz odabir svježih namirnica pripremati domaći kruh, makaroni i ostale delicije. Istoga dana od 18 sati, u Vinariji Škar održava se Vinorel, slikarska radionica koja povezuje umjetnost i vino.

Utorak, 7. listopada rezerviran je za niz atraktivnih događanja. U Akademisu Garište s početkom u 17 sati, održat će se radionica pod nazivom Kako kombinirati maslinovo ulje s biskvitom i kremama, dok u restoranu Lucijan Hotela The Pucić Palace posjetitelje očekuje slatko popodne Put oko svijeta uz osam kolača.

Posebno zanimljiva je i tematska večera Imotska kulinarska tradicija s modernim twistom, u izvedbi chefa Marija Bukarice, u hotelu Kazbek u 19 sati. Osim izvanrednog menija od pet sljedova, goste očekuje i glazbeni nastup Tedija Spalata. Za one željne znanja i zabave, u 20 sati u Caffe & Cocktail Baru Promenada održat će se Dub Pub gastro kviz, koji spaja gastronomiju i natjecateljski duh.

Srijeda, 8. listopada također donosi bogat program. U Akademisu Garište, od 17 sati, održat će se još jedna radionica Kako kombinirati maslinovo ulje s biskvitom i kremama, namijenjena svima koji žele otkriti neočekivane kombinacije. U 19 sati, restoran Marco Polo postaje kulinarska pozornica na kojoj će chef Ivan Pažanin, zajedno s Irinom Brajčić, prirediti pravi gastronomski spektakl, spoj vrhunskog kulinarstva, kreativnosti i strasti prema hrani.

Četvrtak, 9. listopada donosi spoj umjetnosti i gastronomije. U Renaissance Art Restoranu, s početkom u 10 sati, održat će se Gastro Art Party, slikarska radionica pod vodstvom umjetnice Andree Vukoje Prce, koja će sudionicima pružiti priliku da spoje kreativni izraz i druženje uz dobru atmosferu. Istoga dana u 18.30 sati , u Akademisu Čingrija, očekuje nas posebna večera s poznatim chefom Davidom Skokom. Ovo nezaboravno kulinarsko putovanje dodatno će upotpuniti glazbeni duo Ankora, koji će večeri dati poseban ugođaj.

Od 9. do 12. listopada, u Lazaretima će se održavati gastro-glazbena manifestacija Foodravanje. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi street food specijaliteta, dok će večeri biti ispunjene koncertima bendova Jurica Pađen & Aerodrom, Kuzma & Shaka Zulu, Alen Islamović te Psihomodo Pop.

Petak, 10. listopada započinje radionicom keramike u 10 sati u Renaissance Art Restoranu, a od 18 sati, u restoranu Magdalena Hotela The Pucić Palace, održat će se posebna vinska radionica Zalazak u čaši. Vinokušnja će posjetiteljima pružiti jedinstveno iskustvo otkrivanja okusa i mirisa vina u atmosferi koja slavi trenutak zalaska sunca.

Subota, 11. listopada, donosi bogat i raznovrstan program koji spaja kreativnost, gastronomiju i tradiciju. Dan započinje kreativnom radionicom keramike već od 10 sati, namijenjenom svim ljubiteljima umjetničkog izražavanja i rukotvorina. Isti dan, u 18 sati, Bistro Revelin priprema jesensko gastro putovanje u izvedbi renomiranog chefa Marka Đuraševića, uz vrhunska vina vinarije Rizman i pratnju glazbe uživo. Poseban naglasak večeri bit će na suradnji vinarije Edivo i restorana Zuzori, koji zajedno potpisuju ekskluzivnu vinsku večer – spoj vrhunskih vina i pomno osmišljenih jela. U restoranu Veranda, u 19 sati, održat će se još jedna tematska večera – Hercegovačka večer. Posjetitelji će imati priliku upoznati bogatu tradiciju hercegovačkih običaja i kuhinje, uz glazbu uživo i autentične okuse ovoga kraja.

Nedjelja, 12. listopada donosi sladak završetak prvog tjedna Good Food Festivala. U restoranu Lucijan Hotela The Pucić Palace održat će se cjelodnevna Slatka nedjelja, tijekom koje će posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi kolača i kreativnih koktela

Bogatu programsku brošuru Good Food Festivala možete preuzeti u jednom od turističkih informativnih centara ili online putem linka http://bit.ly/47Km2jZ , a ponudu restorana, festivalskih doručaka i slatke ponude u trajanju od dva tjedna Good Food Festivala pogledajte ovdje http://bit.ly/4n5uXBb .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA