26.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 rujna, 2025
HomeLifestyleNajavljeno 12. izdanje Good Food Festivala: Od večera s renomiranim chefovima, radionica,...

Najavljeno 12. izdanje Good Food Festivala: Od večera s renomiranim chefovima, radionica, koncerata do Dubrovačke trpeze i Hercegovačke večeri

Jesen u Dubrovnik rezervirana je za Good Food festival, čije je 12. izdanje predstavljeno danas u Vili Čingrija. Kao i svih godina do sada festival donosi bogat program događanja posvećenih gastronomiji od radionica, Tjedna restorana, kušnji, neizostavne Dubrovačke trpeze, Foodravanja u Lazaretima. Ovogodišnje izdanje donosi i gostovanja poznati chefova, ali i neke novosti poput Hercegovačke večeri.

Ovogodišnje izdanje Good Food Festivala održat će se od 6. do 19. listopada.

Direktor Turističke zajednice Miro Drašković istaknuo je kako je ovogodišnji program iznimno bogat te da mu je drago da se veliki broj ljudi iz Grada, profesionalaca priključio ovogodišnjem izdanju festivala.

“I ove godine u sklopu Good Fooda održat će se street food festival Foodravanje u Lazaretima, za kraj će se održati tradicionalna Dubrovačka trpeza. Dolaze nam i poznati chefovi, Ivan Pažanin, David Skoko, Marko Đurašević, Marijo Curić i Mario Mandarić, imat ćemo pet večera u različitim objektima. Održat će se i tematska večera u Kazbeku, a ove godine imamo i Hercegovačku večer za koju vjerujem da će biti zanimljiva. I ove godine imamo slatku festivalsku ponudu, radionice u DEŠI, tjedan restorana na kojem će sudjelovati brojni dubrovački restorani njih 48, a ove godine imamo i restorane iz Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja. Imamo i gastro klub, za koji sam siguran da će biti itekako zanimljiv. Kroz cijelu ovu priču se provlači i projekt DURA-e, u sklopu kojeg će se održati i brojne radionice ponajviše usmjerene prema djeci” kazao je Drašković.

U hotelu Kazbek tako će se ovo godine održati večera na kojoj će se predstaviti imotska gastronomija, kazala je Pave Miloglav ispred ovog hotela.

“To će biti centralni dio našeg sudjelovanja na Good Food-u, a za glazbeni dio i ove će godine biti zadužen Tedi Spalato.”

Iva Decovski Klečak jedna od suvlasnica restorana Maro Polo najavila je dva događanja s kojim će sudjelovati na ovogodišnjem izdanju festivala. Tako će 8. listopada ugostiti poznatog chefa Ivana Pažanina.

“S našom Irinom Brajčić i vrhunskim sommelierom Tonijem Ivetom kreirat će vrhunski meni od šest sljedova koje će biti uparen s hrvatskim vinima. 18. listopada prezentira ćemo naš degustacijski jelovnika od šest sljedova uz vina vinarije Boškinac. Pokušat ćemo povezati Pag i Dubrovnik kroz namirnice, a sam vlasnik vinarije Boško Šuljić će nama prezentirati vina, a otvorit ćemo i još koju bocu arhive što nemam baš priliku često napraviti”, kazala je.

Dio ovogodišnjem programa održat će se i u vili Čingriji u kojoj će se održati večera na kojoj će kuhati chef David Skoko, dok će se u Akademisu Garište održati radionice uparivanja biskvita i maslinova ulja.

Ljetnikovac Natali ugostit će chefa Marija Mandarić.

“Naša suradnja traje već duže vrijeme, Marijo i naš sadašnji chef kuhinje dijele godine rada, iskustva i prijateljstva. Njima će ova večer biti prilika za prijateljski susret, a cijelim jelovnikom će se provlačiti svježina citrusa i nježni tonovi bilja i začina koji rastu u našem vrtu. Meni od 7 sljedova spaja tradiciju, inovaciju i profinjenost, ali ostaje otvoren i blizak svima koji žele otkriti nešto novo. Posebno nam je drago vidjeti naše ljude u Ljetnikovcu i pozivam svih da nam se pridruže ne samo 18. listopada kad će se održati večera s Marijom Mandarićem, već za vrijeme trajanja cijelog festivala”, kazala je Nika Benić.

I ove godine na redu su festivalske radione u DEŠI koje je predstavila Ana Cvjetković.

“Održat će se četiri radionice na kojim će se obrađivati stari kruh uz dodatak sezonski namjernica, ali ćemo raditi i kremu, umak i emulziju i tako probati podići jela na profesionalniju razinu. Vratit ćemo se i tradiciji na radionici jabuke i rogača, ali radit ćemo i tiramisu. Svi koji dođu u Lazarete mogu s nama naučiti puno toga, ali molimo da se prijave putem maila. Svi su dobrodošli” kazala je.

Katarina Milat Kralj najavila je ispred Dubrovačke baštine street food festival Foodravanje na kojem će svoju gastronomsku ponudu predstaviti 5 kućica i dva food trucka, a uz bogati glazbeni program.

“Foodravanje započinje u četvrtak, 9. listopada kad će nastupiti Jurica Pađen i grupa Aerodrom, u petak dolaze “majstori s mora” Kuzma i Shaka Zulu. U subotu će nastupiti Alen Islamović, a u nedjelju za kraj festivala nam dolazi Davor Gobac i Psihomodo Pop”, kazala je.

Julijana Antić Brautović ispred Grada Dubrovnika kazala je da nas očekuje još jedno izvrsno izdanje Good Food Festivala.

“I ove godine festival završavamo Dubrovačkom trpezom. Uz gastro događaj Dubrovačke trpeza svake godine ima i svoj humanitarni karakter, a ove godine prikupljamo sredstva za Udrugu Poseban prijatelj. Pozivam naše sugrađane da nam se i ove godine pridruže u što većem broju”, kazala je.

Program možete pogledati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA