Dubrovnik je u subotu navečer okusio nešto sasvim novo. U restoranu Marco Polo održana je ekskluzivna večera s jednim od najzanimljivijih chefova regije – Mariom Mandarićem, čijem se imenu posljednjih godina s razlogom pridaje posebna pažnja. Chef koji je kuhao diljem svijeta, u vrhunskim restoranima, na plantažama, u kampovima i na festivalima, donio je u Dubrovnik ono što mu najbolje ide – hranu s karakterom.
U autorskom meniju od šest slijedova, gosti su doživjeli spoj lokalnih namirnica, fermentacijskih tehnika i iznenađujućih kombinacija koje nisu tu da impresioniraju, nego da ostave trag. Svaki tanjur pričao je priču, a večera je od samog početka imala jasan ton – opušten, ali precizan. Hrabar, ali duboko promišljen.
Irina Brajčić – zaljubljenica u ljepotu hrane na tanjuru, poznata iz kulinarskom showa MasterChefa, otvorila je večer sa amuse bouche zalogajem. Mali a kompleksni zalogaj hrshavog krekera, umak aioli marinirana kozica, mozaik nori algi sparoga, prah macha i vlasac.

Vinska pratnja pod vodstvom Massima Salerna bila je više od uparivanja – bila je to dramaturgija večeri, u kojoj su vina domaćih vinara podigla svaki slijed na novu razinu. Od uvodnog Boškinac Viaza do desertnog Sladićevog prošeka, čaše su govorile jednako jasno kao i tanjuri.

Svim gostima koji su nam pružili povjerenje – od srca hvala. Posebno nas veseli što su mnogi upravo ovu večeru izabrali za proslavu važnih trenutaka, poput rođendana ili godišnjica. Atmosfera koju su gosti stvorili – vedra, znatiželjna i otvorena – bila je savršena kulisa za ono što smo kao tim željeli prenijeti.

A Mariu – još jedno veliko hvala što je Dubrovnik uvrstio u svoj itinerar i došao podijeliti znanje, iskustvo i vlastiti stil kuhanja. Na jedan dan, nismo morali putovati u Noel – Noel je došao nama.

Mandarić x Marco Polo bio je prvi u nizu evenata kojima želimo otvoriti prostor za drugačije gastronomske susrete. Ovdje se ne okupljamo samo zbog hrane – već i zbog ideja, razmjene, novih doživljaja i dijaloga. Već radimo na sljedećim večerima – a sudeći po reakcijama, ovo je tek početak jedne vrlo ukusne priče. – ističu organizatori.