GLAZBENI KOLAŽ
Hrvatska i Europa povezane glazbom

U Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku udruga Sve ostalo je glazba izvela je glazbeni kolaž „Hrvatski umjetnici na europskom putu“. Riječ je o  glazbeno-scenskoj  priredbi u okviru Europskog tjedna koji se do 11. svibnja održava u Dubrovniku u koordinaciji Europskog doma Dubrovnik i uz financijsku potporu Grada Dubrovnika.

U suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dubrovačkim ljetnim igrama udruga „Sve ostalo je glazba“ pripremila je prigodni program tijekog kojega je pijanistica Ivana Jelača izvela skladbe Domenica Scarlattija, Luke Sorkočevića, Dore Pejačević i Blagoja Berse, a violinistica Dora Kamber uz klavirsku pratnju Ivane Jelače odsvirala Canzonettu Dore Pejačević. Publika u popunjenom  predvorju Rektorata uživala je u proljetnoj večeri uz zvuke Ruže i Crvenog karanfila iz opusa  „Život cvijeća“ kontese Dore i usput saznala niz zanimljivosti o njenim europskim putovanjima.

Putovima Scarlattija i hrvatskih glazbenika koji spadaju u sam vrh hrvatske kulturne baštine, pa tako i europske, slušatelje je vodio Marojica Bijelić glumeći najpoznatijeg Dubrovčanina, Ruđera Boškovića. Na kraju ovog glazbenog druženja Ruđer Bošković zaključio je kako su umjetnici vječni putnici, a Dubrovnik i dalje njeguje svoje tradicije, ostajući sredina u koju bi se on opet poželio vratiti.

dubrovniknet team