VIJESTI
04.02.2013 u 10:58

Inicijativa "Srđ je naš": unatoč medijskoj blokadi prikupljeno preko 5 tisuća potpisa

U prva tri dana prikupljanja potpisa za referendum o projektu na Srđu građani su Dubrovnika brojnim potpisima odaslali jasnu poruku o snažnoj želji za odlučivanjem o budućnosti svoga grada. Od petka do nedjelje navečer skupljeno je više od 5000 potpisa, među kojima su bili i mnogi političari poput gradonačelnika Andra Vlahušića, vijećnika Dubravke Šuice, Nika Šalje i Marije Delije te  mnogi ugledni građani kao što su dubrovački biskup monsinjor Mate Uzinić, dubrovački paroh Goran Spaić, te akademici Luko Paljetak i Nenad Vekarić.  
 


komentara  16

Na dan Feste svetoga Vlaha, zaštitnika grada pod Srđem, i veliki broj građana koji ne žive u administrativnim granicama Dubrovnika izrazio je želju dati svoj potpis za raspisivanje referenduma,  što je najbolji pokazatelj visoke svijesti građana o utjecaju koji bi realizacija velikog golf resorta imala ne samo na Dubrovnik, nego i na cijelu Županiju.
Nažalost, početak  kampanje obilježila je odluka Hrvatske radiotelevizije o zabrani emitiranja plaćenih obavijesti  na Radio Dubrovniku. Stvaranjem takve antidemokratske klime, građanima koji taj javni servis financiraju, onemogućeno je dobivanje informiracije o tome gdje i kako mogu dati svoj potpis. Stoga su organizatori referenduma tužbom sudu u Dubrovniku ustali protiv medijske blokade HRT-a.
Medijska blokada započeta prvog dana prikupljanja potpisa, u drugom se danu pretvorila u direktno dezinformiranje hrvatske javnosti i to u središnjoj informativnoj emisiji HRT-a. U prilogu o dubrovačkom referendumu, umjesto pitanja kolegici u Dubrovniku, urednik Drugog dnevnika Zoran Šprajc iznio je tendenciozne i velikim dijelom neistinite konstatacije o projektu. Usto, komentar novinarke Sandre Lacković o velikom odazivu građana Dubrovnika, pratio je propagandni film investitora, i to u udarnom informativnom terminu javnog servisa. 

Natpisom "Protiv investicije ili gradonačelnika" koji je pratio prilog iz Dubrovnika, potpuno je poništena neutralnost kampanje prikupljanja potpisa, na koju su se u velikom broju odazvali kako pobornici, tako i protivnici ovog projekta - stoji u priopćenju Građanske inicijative "Srđ je naš".


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

mijo1 04.02.13 u 19:24
Ako ovo sa referendumom dobro prođe bit će to poruka uhljebljenim kriminalcima da ne mogu više od građana pravit ovce i idiote koji samo prihvaćaju njihove sulude ideje i pljačku. To bi trebao biti primjer cijeloj Hrvatskoj da se narod može ako hoće oduprijeti korupciji i kriminalu a ne biti prisiljen pomiriti se sa tim. A ovima sa htv-a treba prestat plaćat pretplatu pa nek im golferi davaju plate.

   

jaznamnajbolje 04.02.13 u 18:10
da da, sad je krivo " smece koje se nakotilo u gradu " jer ljudima dosta da ih vlahusic, suica, vićan, , šalja- prave debilima godinama ! daj, čovječe dodji k sebi!

   

lincuo 04.02.13 u 15:34
Tufina, da se mogu popisivat iz Konavala i Župe, trebali bi puno više potpisa, a kad bi to skupili!A mi sad ovo odrađujemo jer se ljudi nisu bunili 20 godina,pa se svega nakotilo i zapetljalo.Cijela situacija je samo rezultat nesposobnosti hrvatskog društva i političara da se nose s odgovornostima koje imaš u demokraciji.Političari su se bacili na stjecanje i igre moći, a narod na nogomet i Facebook.

   

tufina 04.02.13 u 15:16
Neznam je li istina da se nemogu popisivati ovi iz Konavala niti od Orašca dalje.Ako je to istina,i to je sramota,kao i sve ovo što se događa oko Srđa.Da imamo normalnu vlast,taj bi projekt skinula s dnevnog reda ,U STARTU,a ne da vlast prima plaću,a stanovništvo samo radi njihov poso.

   

Paulina 04.02.13 u 11:27
Kako jadno, kontraproduktivno.Samo su referendumu učinili reklamu, kao i gradonačelnik koji se do kraja muljanjem i šašavim definicijama referenduma pokazao što misli o svojim poslodavcima i hraniteljima-građanima.

   

Dubrovnik-Ljilja 04.02.13 u 11:07
Bravo - vrijedilo je ostati budan da procitam ovu vijest... Po rijecima naseg Generala Ante Gotovine, Dubrovnik je Juzni Bedem Domovine.. Dragi Generale, pogledaj svoju vojsku .. Bravo Srdj je Nas, i Sv Vlaho je namignuo, cini mi se..

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija