VIJESTI
01.02.2013 u 12:36

SKANDALOZNO
Radio Dubrovnik prema nalogu šefova HRT-a zaustavio emitiranje jingla Inicijative "Srđ je naš"

Prema odluci šefa HRT-a Gorana Radmana i prvog čovjeka Hrvatskog radija, Darija Špelića, lokalni Radio Dubrovnik je prestao emitirati jinglove Inicijative "Srđ je naš" koji su se već bili počeli "vrtiti" kroz eter prema zakupljenom marketinškom planu.


komentara  11

Reklamama su se, naime, građani pozivali da izađu na referendum te daju svoj potpis za mogućnost da odlučuju o budućnosti projekta golfa na Srđu. O stopiranju reklame progovorio je Goran Radman na tribini o štetnosti utjecaja Srđa na kulturnu baštinu organiziranu u Zagrebu. On je tom prilikom, kako prenosi T-portal, rekao:
'Razgovarali smo u kući o tom zahtjevu i zaključili smo da ne možemo prihvatiti zahtjev da nevladina udruga zakupi komercijalne termine na javnom servisu', kazao je Goran Radman na sinoćnjoj tribini u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu.
Iako bi ova informacijama trebala izazvati sablazan, Radman je dodatno pojasnio kako činjenica da nevladina udruga želi platiti komercijalni termin zapravo govori da oni kao javni RTV servis dobro ne rade svoj posao, zbog čega su 'poduzeli žurne korake' kako bi im besplatno otvorili svoja vrata – stoji u tekstu na T-portalu.
Radman, naime, prema ovome, dalo bi se zaključiti, daje "zeleno svjetlo" programskom praćenju aktivnosti Inicijative "Srđ je naš" i svih događanja oko skupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o projektu na Srđu, ali spriječava marketinšku aktivnost, tj. svakodnevno višednevno emitiranje prigodnog jingla koji se emitira na još dva lokalna radija. Iako ne žive od marketinga, već od pretplate, Radmanovo objašnjenje tek traži objašnjenje.
- Dobili smo informaciju da je na Radio Dubrovniku zaustavljeno emitiranje promidžbenih poruka koje pozivaju sve građane Dubrovnika da potpišu referendum za raspisivanje referenduma, bez obzira jesu li za projekt ili su protiv njega. Nastavljamo s ovim s čime smo započeli, ovo nisu jedini problemi s kojima se suočavamo, ali jedino što bih sada mogao nadodati je da smo od Ministarstva uprave dobili nadopunu da građani uz svoj potpis mogu dati ili svoj OIB ili JMBG – rekao nam je pravnik Enes Čerimagić.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Ivan Horvat 01.02.13 u 12:44
Hahahaahah, udruga ne moze zakupit medijski prostor!! Koje lupetanje!

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija