VIJESTI
03.10.2012 u 13:53

"DUBROVAČKI VISOVI" NA IVANICI
Pogled na Župu "vredan milion"

Na području Ivanice, teritoriju Bosne i Hercegovine, nastaje naselje "Dubrovnik Heights", "Dubrovački visovi",  za čije vile je počela prodaja reklamirana preko pogleda na Župu dubrovačku, Plat, Mline, Cavtat itd. Koriste, naravno i brend Dubrovnika. Sve ovo podsjeća na onaj vic o križaljci u kojoj se traži rješenje za grad blizu Trebinja. Samo što ovo nije vic.

komentara  21

Reklama za "Dubrovnik Heights", "naselje" luksuznih vila iz kojih puca pogled "vredan milion", a nalaze se na Ivanici, objavljena je na zadnjoj stranici inflight magazina JAT Airways-a, te otkriva štošta što se događa ili će se događati neposredno iza granice Bosne i Hercegovine.
Iako smješteno na područje Bosne i Hercegovine (koja je ovih dana u Dubrovniku top tema obzirom na Sporazum Tuđman - Izetbegović) naselje luksuznih vila koristi ime hrvatskog turističkog brenda i magneta, našega Grada, Dubrovnika (!), a pogledi koji bi trebali pucati s Ivanice na Župu dubrovačku, Cavtat, Plat, Mline, Srebreno, Kupare ali i Golf park Dubrovnik (!?) - "nemaju cenu". Građevinske parcele od 450 do 1000 kvadrata prodavaju se po cijeni od 50 do 60 eura, a zainteresirani se upućuju na mogućnost gradnje po sistemu "ključ u ruke", ali što je i još najvažnije je obećanje o kompletnoj sređenoj infrastrukturi. Kupcima se prodaju vile različitih tipova, bez bazena, od 140 kvadrata za 142.000 eura.


O "Dubrovačkim visovima" (!?) na Ivanici pisali su i bosanskohercegovački mediji, pa je tako Dnevni avaz svojedobno napisao kako je investitor projekta tvrtka BISadriatic čiji je vlasnik Jovica Božić, Banjalučanin koji se svojedobno preselio u Pančevo, a potom u London. Također spominju kako je Općina Ravno prije nekoliko godina na tom području prodala najmanje 7 milijuna kvadrata po cijeni od 1,1 bosanskih maraka, te kako je jedan od kupaca bio umirovljeni hrvatski general Ivan Čermak. Novinarima Dnevnog avaza ostalo je nepoznato hoće li se naselje o kojemu je riječ graditi na zemljištu ili dijelu zemljišta koje je kupio hrvatski general.
U svakom slučaju, priča o "Dubrovačkim visovima" mogla bi vrlo skoro postati top tema i u Gradu čijim se imenom okitila, osobito u svjetlu aktualizacije događaja oko projekta Srđa i Hidroelektrane Ombla.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

lincuo 05.10.12 u 14:17
A za korištenje imena definitivno treba intervenirat, to se ne smije!Inače, da se zove Ivanica Heights i da imaju alavija infrastrukturu-nema problema, svakome svoje.

   

lincuo 05.10.12 u 14:15
U čemu je problem?Nemaju pravu infrastrukturu i sva će govna odozgo završit u nas.

   

beterina 03.10.12 u 21:35
@greg,odlično,kupio hrvat koji oglašava na ćirilici

   

greg 03.10.12 u 21:29
Stvarno o cemu vi pricate gluposti! zemlju je kupio HRVAT, a prodala općina RAVNO !

   

hladnaglava 03.10.12 u 20:20
Neznam ali priča se uveliko da je FRIZERKA za onu zgradu kod fakulteta ostala svim izvodjačima dužna i da je stvar na sudu.OVRHE,svašta nešto.

   

spidersfrommars 03.10.12 u 20:04
Alo PR plaćenik, imaš u sred dubrovnika prazne lapadske dvore, a i lijepi pogleda sa iva vojnovića na početak uništenja gorice sv. vlaha, ovdje već vlada građevinska mafija, ali njoj nikad DOSTA.

   

niciji_rodjak 03.10.12 u 19:35
baš super, neka izgrade i triput veće od reklamiranog, kad je s ove strane granice žabokrečina, ne mora biti i tamo. sramota je da se u ovako ekskluzivnom gradu punom građevina u lošem stanju niti išta gradi niti obnavlja, paraziti i zgubidani caruju i blokiraju sve što nosi bilo kakvo gibanje.

   

neptun 03.10.12 u 17:50
svi vi lupate gluposti.. ako niste znali, cijelu ivanicu je kupio jedan čovjek, hrvat iz hercegovine!.. tko god je gore htio nešto kupit nije mogao jer je su sve dali jednom jedinom čovjeku za jednu marku po metru!.. kupio je oko milion metara na ivanici, a zamislite za koliko će sve to prodat!..a zna se tko je taj jedan i tkome se dalo, trebinje nema ništa sa tim, samo općina RAVNO!..

   

preuzviseni22 03.10.12 u 17:27
@ Judapriest....... Pa nije ni to nekakav problem. Čim oni krenu gradit te apartmane mi počnemo gradit zid duž granice. Pa neka bulje u zid, nije ni to loše

   

judaspriest 03.10.12 u 17:21
JADNI moj Dubrovniče Da ta genocidna stoka sada zarađuje na tvom imenu a ne tako davno htjela te srušiti i sagraditi još lepši i još stariji. Ako ovaj projekat zaživi ( a vjerujem da možemo blokirat korištenje imena Dubrovnik ) onda smo stvarno ovce i ne samo ovce nego tek onda ću se složiti sa konstatacijom da smo mi Hrvati dobri sluge a loši gospodari

prethodna / 1 / 2 / 3 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija