VIJESTI
10.11.2019 u 18:59

FOTO: Mladi Norvežani i Dubrovčani zajedno promišljaju razvoj ljudskih prava

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai je na prijedlog  Envera Djulimana iz Helsinškog odbora za ljudska prava a u suradnji s Drammen Videregaendeskole te Općom i Klasičnom Gimnazijom iz Dubrovnika organizirala jutros u Dubrovačkoj razvojnoj agenciji susret srednjoškolaca iz Dubrovnika i Osla. O čemu su sve razgovarali i kakvim temama su se bavili pročitajte u priopćenju Udruge Bonsai koje prenosimo u nastavku. 


komentara  0

Upoznavajući sličnosti i razlike među školama i obrazovnim sistemima, promišljali su  i skicirali okvire budućih suradnji na području  razvoja ljudskih prava, slobode govora,  odgovornog korištenja društvenih mreža te borbe protiv širenje govora mržnje. Gosti su već imali iskustva s filantropskim projektima kao npr „Danom filantropije“  koji u biti znači da jednom godišnje svaki od 1350 učenika donira cjelodnevnu vrijednost svoga rada za program srednjoškolske edukacije djece u Nairobiju što u konačnici podrži 30 mladih ljudi kroz cjelokupno srednjoškolsko obrazovanje.

Nakon Dubrovnika naši gosti nastavljaju popodne za Mostar pa Srebrenicu, Sarajevo i Beograd kao  dio studijskog putovanja upoznavanja susjednih nam zemalja na kojem ih prate i dvije profesorice. Zahvalni smo za ovu priliku i veselimo se novim projektnim suradnjama naših srednjoškolaca na temama iz područja ljudskih prava od kojih prvu planiramo kroz Erasmus+ projekt u veljači 2020.

Iako su nam Iz Savjeta mladih Grada Dubrovnika na službeni poziv, najavili dolazak Hrvoja Njavra, predstavnika srednjoškolaca, mladi se gospodin nije pojavio niti nam se ispričao za nedolazak do trenutka dovršetka ovog teksta  što je na kraju  i nama ali i našim gostima bilo vrlo žao.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija