LIFESTYLE
18.10.2019 u 21:14

VRIJEDNI I OSVIJEŠTENI MLADI pituravaju, uređuju travnate površine, osposobljavaju Caritasovu knjižnicu...

Međunarodni projekt „72 sata bez kompromisa" s volonterskim akcijama započeo je u petak, 18. listopada. Dio mladih volontera u prepoznatljivim zelenim majicama zajedno s voditeljima već danas pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a ostali će sudjelovati u subotu i nedjelju u dvadesetak različitih akcija kojima će na razne načine svojim snagama učiniti našu sredinu boljim mjestom za život. Mladi su tako od jutra krenuli s pituravanjem prostorija zajedno s korisnicima Centra za rehabilitaciju „Josipovac", osposobljavanjem Caritasove knjižnice, uređivanjem travnatih površina i mnogim drugim akcijama koje će kroz dan raditi.


komentara  0

Čar ovog projekta je u tome da mladi ne znaju unaprijed na kojoj akciji će volontirati nego to otkrivaju tek kad stignu na lice mjesta. Oko 250 prijavljenih mladih volontera ovoga vikenda će se, uz akcije pomoći drugima u svakodnevnom životu, baviti i kreativnim radom, izradom soka i kolača, posjetit će starije i bolesne, sudjelovati u radionicama različitog karaktera.

Uz Dubrovnik volonterski projekt „72 sata bez kompromisa" održava se ove godine u još 9 hrvatskih gradova i jednoj općini, a procjenjuje se da će ukupno sudjelovati oko četiri tisuće mladih. Ovaj volonterski projekt osmišljen je i pokrenut prije više od deset godina u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkovit način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. Projekt tako animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a cilj je okupiti mlade te im pokazati kako se zajedničkim snagama može na bolje promijeniti okruženje u kojem žive.

„I evo dok gledam korisnike rehabilitacijskog centra kako bojaju zidove svoga doma, volontere koji srčano prihvaćaju svaki osmijeh, svako pitanje, svaki pogled, razmišljam si što bi bilo da nisam danas stigao ovdje? Vjerojatno ne bi svijet stao, vjerojatno bi sunce isto sijalo, ali ne bih osjetio ovu radost davanja.. nas za njih, njih za nas. Energija, ljubav, zabava, mogu se opipati, pomirisati, zagrliti. Oni nama pružaju osmijeh, a mi njima sebe! Računica je perfektna!", riječi su jednog od volontera današnje akcije.

Organizatori projekta u Dubrovniku su SKAC-a Dubrovnik, Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije. Projekt će biti zaključen misom u crkvi sv. Mihajla u Lapadu u nedjelju, 20. listopada u 18 sati nakon koje slijedi druženje mladih volontera.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
valovi
LIFESTYLE
0      11|11|19 u 21:13
SUTRA vrlo jako i olujno jugo
tisina_molim
LIFESTYLE
0      11|11|19 u 20:55
Uskoro kreće “Tišina Molim!”, festival filmova snimanih u Dubrovniku
katusic
LIFESTYLE
0      11|11|19 u 15:41
Dobra vijest za sve koji imaju problem s opuštenim kapcima i vrećicama ispod očiju
GCT_dubrovnik
LIFESTYLE
0      11|11|19 u 09:24
Grand Circle is looking for employees in Dubrovnik
konovizija
LIFESTYLE
0      11|11|19 u 08:09
OBJAVLJENA LISTA: tko je novi, a tko stari na KONOVIZIJI?

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 11|11|19
SUTRA vrlo jako i olujno jugo 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija