LIFESTYLE
10.10.2019 u 09:26

Hrana je kultura: Kandidirajte lokalni proizvod za Arku okusa

Projekt Hrana je kultura lansira novi izazov: nakon natječaja za kuhare i učenike škola evo prilike za sve građane Europe da aktivno sudjeluju u novom natječaju. Od danas do 15. ožujka 2020. godine svatko može kandidirati za ukrcavanje na Arku okusa neki znameniti proizvod iz svoje lokalne gastronomije. Ova inicijativa Slow Fooda - katalog proizvoda kojima prijeti nestanak, a koji pripadaju kulturi, povijesti i tradiciji cijelog svijeta - u ovom trenutku broji 5.000 putnika.  


komentara  0

Sudjelovati je lako: samo kliknite ovdje i pružite što je više informacija o izabranom proizvodu: njegovo ime, kako se koristi u kuhinji, na koji je način povezan s lokalnom kulturom i poviješću, kao i svojstva koja ga čine jedinstvenim. Po okončanju kampanje komisija će izabrati izniman proizvod koji će biti uvršten u međunarodnu izložbu Hrana je kultura posvećenu Arki okusa i očuvanju bioraznolikosti. Izložba, koja je inaugurirana u Stockholmu, od 11. do 25. listopada bit će postavljena u Beogradu, nakon čega će putovati po europskim muzejima. Pobjednik će imati priliku provesti vikend u Langhama i Roeru, na sjeveru Italije, u regiji Pijemont.

Kompletna pravila možete pročitati ovdje.

Cilj projekta “Hrana je kultura” podizanje je svijesti građana Europe o važnosti baštine hrane kao načina izražavanja pripadnosti Europi te bolje razumijevanje bogatstva i jedinstvenosti europske kulturne raznolikost. Od iznimne je važnosti za sve nas posvetiti više pažnje zaštiti i promociji našeg nasljeđa hrane. Slow Food na tome radi već godinama, katalogizirajući u svojoj Arki okusa proizvode kojima diljem svijeta prijeti nestanak.

Projekt “Hrana je kultura”, koji se financira kroz program Kreativna Europa, uz doprinos Fondacije Cassa di Risparmio iz Cunea, Slow Food realizira u suradnji s Udrugom Kinookus, Transpond AB-om, Novom Iskrom i organizacijom Europa Nostra.

Slow Food globalna je mreža lokalnih zajednica osnovana 1989. godine kako bi se spriječio nestanak lokalnih kultura i tradicija hrane te suzbio porast kulture brze hrane. Od svog osnivanja, Slow Food je prerastao u globalni pokret u koji su uključeni milijuni ljudi u preko 160 zemalja, radeći na tome da svima osigura pristup dobroj, čistoj i poštenoj hrani. Slow Food je krovna organizacija odgovorna za vođenje čitavog pokreta.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija