KULTURA
16.09.2019 u 20:50

Psihičko oboljenje prekida pjesničko stvaralaštvo, ali ostaje knjiga Zaljubljena duša koja će biti predstavljena u Lazaretima

Društvo dubrovačkih pisaca i Art radionica Lazareti predstavljaju knjigu poezije Alde Merini- Zaljubljena duša u četvrtak 19. rujna 2019. u 19. 30 u Art radionici Lazareti.


komentara  0

Alda Merini (1931.-2009.) nedvojbeno je jedna od najvećih talijanskih pjesnikinja XX. stoljeća. S nepunih šesnaest godina Silvana Rovelli uvodi je u pjesničko-intelektualni krug Angela Romanòa, Giacinta Spagnolettija, Giorgia Manganellija, Luciana Erbe i Marije Corti.

Mladalački uspjeh prekida psihičko oboljenje zbog kojeg, uz kraće prekide, dvadeset godina života provodi po psihijatrijskim bolnicama. Po konačnom izlasku svoju kalvariju pretače u jedno od najintenzivnijih pjesničkih iskustava našeg vremena.

Zaljubljena duša prva je njezina knjiga objavljena na hrvatskom jeziku. Knjigu je s talijanskog jezika preveo i pogovor napisao Ivo Kara-Pešić, u knjizi su objavljeni crteži Alberta Casiraghya iz talijanskog izdanja,  urednica ovog izdanja je Mariela Marković, a tehničku opremu i dizajn potpisuje Vinko Rožić.

O poeziji Alde Merini, ali i iskustvu prijevoda s prevoditeljem razgovarat će Staša Aras.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija