KULTURA
12.09.2019 u 11:43

DIRLJIVA POSVETA: "Intervju s Orlandom" posvećen ilustratorici, tragično preminuloj Martini Ljutić

Strip "Intervju s Orlandom" koji će se koristiti u edukativnim radionicama uz središnju ovogodišnju izložbu Dubrovačkih muzeja ilustrirala je Martina Ljutić. To je njen posljednji rad. 28-godišnja konzervatorica i restauratorica, te iznimno talentirana ilustratorica tragično je stradala u lipnju kada se utopila u blizini grebena. Stoga je ovaj strip posvećen uspomeni na nju. 


komentara  0

„Jednog ljetnog dana, stojeći pred Orlandom na Stradunu, Đivu, Pavli  i Orlandi učini se kako je kameni vitez pomaknuo prst jedne ruke“. Naizgled zvuči nemoguće, ali kad kupite i pročitate strip o Orlandu, vidjet ćete da je to ipak  gola istina.

Tko je bio Orlando, gdje je živio, kako je došao u Dubrovnik, ima li ga još igdje osim kod nas u  Gradu, čega se sve nagledao stojeći 600 godina na Stradunu i još puno zanimljivih činjenica donosi prvi strip Dubrovačkih muzeja  „Intervju s Orlandom“.
Riječ je o novom edukativnom izdanju Dubrovačkih muzeja realiziranom u povodu 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa u Dubrovniku, čije je izdavanje poduprlo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Autorica teksta je viša pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša, a autorica ilustracija nedavno tragično preminula, mlada Dubrovkinja, Martina Ljutić kojoj je izdanje i posvećeno.

Strip će se koristiti u edukativnim radionicama uz središnju ovogodišnju izložbu Dubrovačkih muzeja „Orladno – simbol slobode“, a dostupan je i u muzejskoj prodavaonici Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru po cijeni od 40 kuna.

Martini u spomen

Martina Ljutić, 28. godišnja konzervatorica-restauratorica za papir, ali i vrsna mlada ilustratorica, tragično je preminula u lipnju, kad se utopila uslijed hipoglikemijske kome. Martina je u svom mladom, ali profesionalno sadržajnom životu ilustrirala rado i često, uključujući i brojne brošure, kao i naslovnice knjiga. Njen je posljednji rad strip Dubrovačkih muzeja „Intervju s Orlandom“ koji je i izdan njoj u spomen.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
lero_noc_kazalista
KULTURA
0      14|11|19 u 17:41
Lerove dvije predstave u Noći kazališta
bukovac03
KULTURA
0      14|11|19 u 16:52
Osnovna škola Cavtat u znaku Vlaha Bukovca
literat00
KULTURA
0      14|11|19 u 14:31
Predstavljen jubilarni deseti "Literat"
RENATA_ZLATKOVIC
KULTURA
0      14|11|19 u 11:27
Knjiga naše sugrađanke Renate Zlatković u finalu za nagradu FUL KULTURNO
sorgo
KULTURA
0      14|11|19 u 09:06
RADIONICA SORGO: Sorkočevićeva glazba se vraća doma, u njegovu palaču

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija