VIJESTI
14.08.2019 u 09:51

Slijedi nam kratkotrajna, ali mjestimice žestoka promjena vremena

Slijedi nam dugo najavljivana promjena vremena. Kratkotrajna, ali mjestimice žestoka. S njom i pljuskovi, grmljavina, ponegdje i olujno nevrijeme, na Jadranu i često jaka bura, pa i s olujnim udarima. No, i relativno brzo razvedravanje koje će jamačno razveseliti mnogobrojne hodočasnike u marijanska svetišta. Bura će u četvrtak slabjeti, ali će još ponegdje onemogućavati normalno prometovanje, osobito ujutro podno Velebita. Od prolazno obačnijeg petka ponovno će biti toplije, do kraja tjedna sve češće i vruće, ali umjerenije nego prošlih dana, prognozirao je za HRT Zoran Vakula. 


komentara  0

Zbog jačanja bure i sjeverozapadnjaka i u Dalmaciji u srijedu će biti vjetrovitije nego u utorak, uz more većinom umjereno valovito. I pritom zamjetno oblačnije, uz pljuskove i grmljavinu, a ponegdje je moguće i olujno nevrijeme, osobito u noći i prijepodne, u južnijim krajevima i poslije pa ne treba začuditi ako ponegdje poslijepodne bude hladnije od prijepodneva.

Promjena vremena zahvatit će i jug Hrvatske. Pad temperature i jačanje bure tijekom dana su sigurni, a velika je vjerojatnost i za pljuskove i grmljavinu, pri čemu se ne smije isključiti ni mogućnost lokalnog nevremena.

Tijekom blagdana ponovno stabilnije i sunčanije, ali za sredinu kolovoza relativno svježe, na kopnu uz čestu jutarnju maglu. U petak novo prolazno naoblačenje, samo ponegdje uz malo kiše, a od subote je velika vjerojatnost pretežno sunčanoga vremena i ponovno toplijega - mjestimice i vrućeg, najprije u Dalmaciji, zatim i u sjevernijim krajevima.

Na Jadranu će u nastavku ovog tjedna i početkom novoga prevladavati sunčano, uglavnom u četvrtak ujutro uz još ponegdje jaku buru s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Poneki je pljusak u četvrtak još moguć na jugu, a u petak na oblačnijem sjevernom dijelu.

Cijeli članak pročitajte ovdje. 
 


dubrovniknet team/Izvor:HRT

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
kucice
VIJESTI
0      15|11|19 u 10:38
ZIMSKE KUĆICE: najveći interes bio je za Stradun
VIJESTI
0      15|11|19 u 09:59
Zelena sportska događanja - u Metkoviću i Stonu
VIJESTI
0      15|11|19 u 07:53
OD DANAS: obavezna zimska oprema, guma glavu čuva!
sdd_naslovna
VIJESTI
0      14|11|19 u 20:02
FOTO: Svjetski dan dijabetesa u našem Gradu
mljet_naslovna
VIJESTI
0      14|11|19 u 19:24
FOTO: Mljetski vatrogasci u akciji čišćenja protupožarnih cesta

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija