VIJESTI
19.07.2019 u 09:57

UVIJEK KORAK NAPRIJED: Poliklinika Glavić daruje tečaj za pet fizioterapeuta iz javnih zdravstvenih ustanova

Kad pomislimo da se ne može više, jer svjedočili smo dosta puta humanim postupcima dr. Joška Glavića, Medicinski Centar Glavić i Poliklinika Glavić naprave korak naprijed i iznenade. Nakon već stečene reputacije kako voli pomagati najosjetljivijim skupinama društva, te u svojoj poliklinici pruža besplatne rehabilitacije za one koji si to ne mogu priuštiti, ovoga puta Poliklinika Glavić poklanja pet besplatnih mjesta za osnovni bobath tečaj fizioterapeutima javnih zdravstvenih ustanova. Zašto? To je simbolična gesta kojom se želi pomoći u spriječavanju odljeva stručnog i vrijednog kadra iz Hrvatske. Odabrani kandidati će imati obvezu u Hrvatskoj boraviti minimalno godinu dana od završetka tečaja te svoja znanja iskoristiti u radu s pacijentima kojima je pomoć potrebna - objašnjavaju u Poliklinici.


komentara  0

Ovih dana, pažnju nam je privukla obavijest iz Poliklinike Glavić na društvenim mrežama u kojoj se pozivaju zainteresirani fizioterapeuti na osnovni bobath tečaj koji se organizira u njihovoj režiji, a od 12 sveukupnih mjesta, pet će platiti Poliklinika za one koji se žele educirati, a za to nemaju sredstava i dolaze iz javnih zdravstvenih ustanova.

- Nakon uspješno održanih tečajeva iz Neurorazvojnog Bobatha i PNF koncepta, Medicinski Centar Glavić organizira OSNOVNI BOBATH TEČAJ pod vodstvom Doris Kutscher - Meurer, IBITA Basic i Advance međunarodne Bobath instruktorice, koja je svoja bogata i zavidna iskustva izgradila radeći s neurološkim pacijentima u Sveučilišnoj bolnici u Wurzburgu, rehabilitacijskom centru u Soltau te privatnim klinikama.

Tečaj će se održati na engleskom jeziku, u terminima 20.11. - 27.11.2019. te 04.07.-11.07.2020. za ukupno 12 polaznika.

Iako je tečaj prvenstveno organiziran za djelatnike Poliklinike Glavić koji su ispunili IBITA kriterije, odlučili smo osigurati besplatnih pet mjesta za terapeute iz javnih zdravstvenih institucija koji ispunjaju IBITA kriterije, ali koji zbog rijetko organiziranih tečajeva i visokih cijena istih nisu bili u mogućnosti svojim ekonomskim ili životnim uvjetima ulagati u svoje edukacije.

Na besplatnih pet mjesta moći će se prijaviti svi fizioterapeuti koji ispunjaju IBITA kriterije, zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama, dok će sami odabir biti zaključno s datumom 01.09.2019., a sve s ciljem educiranja stručnog kadra zbog provođenja još kvalitetnije fizikalne terapije u javnim zdravstvenim institucijama

Kriteriji odabira preostalih pet kandidata će biti ovisno o lokaciji poslodavca prijavljenih zbog želje da isti budu iz različitih krajeva Hrvatske kako bi svakom dijelu Lijepe naše osigurali dodatno educiranog terapeuta.

Osim toga, kriterij odabira fizioterapeuta će biti imovinsko stanje zbog želje da edukacije omogućimo fizioterapeutima, koji ih inače ne bi mogli osigurati trenutnim primanjima, čime bi bili uskraćeni za svoj profesionalni rast i razvoj.

Medicinski Centar Glavić i Poliklinika Glavić žele simboličnom gestom pomoći sprječavanju odljeva stručnog i vrijednog kadra iz Hrvatske, stoga će odabrani kandidati imati obvezu u Hrvatskoj boraviti minimalno godinu dana od završetka tečaja te svoja znanja iskoristiti u radu s pacijentima kojima je pomoć potrebna.

Pravilnikom određen postotak kotizacije će u potpunosti biti plaćen Komori, te će tečaj biti bodovan od strane Hrvatske komore fizioterapeuta - stoji u obavijesti na stranici Poliklinike Glavić.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija