VIJESTI
18.07.2019 u 14:59

Pomoć stigla na AP Dubrava, pomorci stradali tijekom ispiranja tanka

"Helikopter brazilske mornarice stigao je na brod AP Dubrava", stoji u novom priopćenju Atlantske plovidbe u kojem se dalje navodi kako je medicinski tim utvrdio smrt dvojice članova posade dok su druga dvojica ozlijeđenih pomoraca helikopterom prevezeni na kopno radi daljnjeg promatranja njihovog stanja i eventualnog liječenja. Još jedan pomorac, koji nije bio sudionik nesretnog događaja, prevezen je u bolnicu, zbog stresnog stanja. Iz Atlantske su plovidbe demantirali da je došlo do eksplozije, a dodali su da su u trenutku nesreće stradali pomorci ispirali tank. 


komentara  0

"Nastavno na prethodnu obavijest, a u cilju objektivizacije i demantiranja dezinformacija koje se pojavljuju u pojedinim medijima, obavještavamo javnost da se nesretni slučaj na bordu AP Dubrava nije dogodio uslijed "raznih eksplozija" niti bilo čega sličnog.

Kako smo naveli i u prvom priopćenju, prema prvim informacijama s broda, nesretni slučaj se dogodio tijekom radnih aktivnosti, konkretno na ispiranju tanka.

"Analizu događaja i konkretne uzroke utvrdit će nadležna tijela zastave Marshall Islands-a koju brod vije, a čiji će inspektori posjetiti brod u luci Tubarao, Brazil. Zdravstveno stanje ozlijeđenih pomoraca utvrdit će nadležni liječnik.

Atlantska plovidba ne može, do objave nalaza navedenih institucija, objavljivati bilo kakve pretpostavke.

Obitelji svih članova posade su pravovremeno obaviještene o događaju, osigurali smo svu neophodnu pomoć zapovjedniku i posadi broda po doslasku u Tubarao, te dodatno u Brazil uputili i zaposlenika Glavnog ureda kao potporu. 

Molimo sve zainteresirane kao i medije da u ovom, iznimno teškom trenutku šoka i tuge obitelji pomoraca, posade broda i svih zaposlenika Atlantske plovidbe, imaju razumijevanja za nastalu situaciju, ne podliježu raznim neslužbenim i senzacionalističkim informacijama čime se dodatno otežava psihološko stanje i rad svih involviranih već da prate informacije koje će se pravovremeno objavljivati u slučaju bilo kakvih promjena i novosti i to putem Zagrebačke burze i putem vlastite web stranice" stoji u priopćenju Atlantske polovidbe. 

Havarija na brodu Atlantske polovidbe, smrtno stradala dva pomorca


L.Pavlović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija