KULTURA
16.07.2019 u 22:34

FOTO: Otvorena izložba Lene Kramarić "U okviru"

Izložba dubrovačke umjetnice Lene Kramarić, "U okviru" otvorena je večeras u Luži. Publici je predstavila nešto novo, odmaknula se od sigurnosti ulja na platnu i postavila 19 radova na papiru. 


komentara  0

"U zadnjih par mjeseci radim sve osim slikanja dok gorim za nekom (većom) promjenom da bi moj rad može bio autentičan u odnosu na život koji je zahtjevniji neko ikad. Promjene. Dugo želim raditi na papiru ali ne uspjevam se odmaknuti od uhodanih obrazaca rada na platnu gdje me oduševljavaju "lažni" efekti - nedovršenosti i spontanosti - dok one - zapravo - u potpunosti izostaju. 

U tom smislu ovi su radovi pomak jer označavaju početak autentičnosti. Veći formati, brzina u radu, pogreške su dozvoljene - štoviše poželjne. Svjesna sam da to nisu remek djela i to me veselil. U nekih mjesec dana napravila sam 19 crteža na papiru. Papirnate slike. Malo je frustirajuća činjenica da je ovo početak nečeg što se treba razvijati, ali izložba je tu, pred vratima i ja izlažem ono što imam.

Nemam ideju za naslov, a kamoli neki tekst koji bi opisao mene i njih, slike u ovoj početnoj fazi, nečega...ničega. Nešto je. Ali nije još spremno.

Svjedno veseli me katalog, veseli me vidjeti papire u okviru i ovaj vikend dolazim do dvije opcije za naslov od kojih jednu zadržavam, a druga postaje dio teksta u katalogu, kao neki njegov naslov. Zanimljivo je što tekst zapravo nije tekst, a on o tome i govori; o izostatku teksta i nekih očekivanih stvari koje izložba obično podrazumijeva.

Naslov je U okviru. Ali dolazi nužno sa mojim imenom gdje se u-okvirenost, za mene prvesntveno, ne odnosi na mene. Ono što me veseli je to što vjerujem da neće svi to tako shvatiti, a ne želim da svi to znaju pa ostajem sigurnija u okrilju igre riječi" napisala je umjetnica u katalogu ove izložbe koja ostaje otvorena do 8. kolovoza.


dubrovniknet team/FOTO: Vedran Jerinić

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija