VIJESTI
16.07.2019 u 16:28

REZULTATI PRVOG UPISNOG ROKA
Na dubrovačkom sveučilištu ostalo čak 260 praznih mjesta - najveći interes za Medije, Sestrinstvo i Nautiku

Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta u RH  ostalo je 6 644 slobodnih mjesta na redovnim studijima javnih sveučilišta. Od čega 2 854 mjesta na Sveučilištu u Zagrebu, 823 mjesta na Sveučilištu u Splitu, 619 mjesta na Sveučilištu u Rijeci, 784 mjesta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 482 mjesta na Sveučilištu u Zadru, 744 mjesta na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli te 260 slobodnih mjesta na Sveučilištu u Dubrovniku. Kad se pogledaju podaci iz natječaja za upis redovitih i izvanrednih studenata na 11 sveučilišnih i  tri stručna prediplomska studija, na dubrovačko sveučilište u prvom roku upisalo se 317 studenata od čega je 50 izvanrednih studenata.  Gotovo popunjenu kvotu ima stručni studij  Sestrinstvo. Mediji i društvo imaju najveći broj upisanih studenata, premda i 9 slobodnih mjesta, a treća po broju studenata je Nautika. 


komentara  0

Mediji i kultura društva imaju 8 redovnih i jedno izvaredno slobodno mjesto, ali i 33 upisana redovna te 4 izvanredna studenta.

Specjalistički studij sestrinstva upisalo je 20 izvanrednih studenata i ostalo je samo još jedno mjesto za drugi rok.

Pomorski odjel smjer Nautika upisalo je 28 studenata redovno, dva izvanredno, a ostala su još 33 slobodna mjesta za redovite i 3 za izvanredne studente.

Smjer Brodostrojarstvo upisalo je 12 redovnih i 3 izvanredna studenta dok je ostalo slobodno 19 redovnih i dva izvanredna mjesta.

Za Pomorsku tehnologiju jahta i marina na prvom roku interes su pokazala samo dva kandidata, jedan kao redovni i jedan kao izvanredni student, a na drugom roku ostaje 15 nepopunjenih mjesta.

Konzervaciju i restauraciju ove godine je upisalo 9 redovitih studenat, a ostalo je 7 slobodnih mjesta i jedno za izvanredno studiranje.

Smjer Akvakulture upisala su svega 4 studenta, a ostalo je 17 slobodnih mjesta.

Studij Povijest Jadrana upisalo je 5 redovnih i 2 izvanredna studenta, a ostalo je 13 redovnih i jedno izvanredno mjesto.

Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu i pet izvanrednih studenata, a slobodno je još 12 redovitih i jedno izvanredno mjesto. 

Primjenjeno poslovno računarstvo upisalo je 8 redovitih studenata, dok je slobodno još 39 mjesta.

Smjer Ekonomija upisala su 3 redovita studenta, dok su 14 redovitih i tri izvanredna mjesta ostala prazna.

Poslovnu ekonomiju, smjer Marketing upisalo je 5 redovnih i jedan izvaredni student, ostala su 24 redovna i dva izvanredna mjesta.

Poslovnu ekonomiju, smjer Turizam upisalo je 15 redovitih i jedan izvanredni student, a ostalo je čak 44 redovita i 5 izvanrednih praznih mjesta.

Poslovnu ekonomiju, smjer IT menadžment upisala su 4 redovna i dva izvanredna studenta, a slobodno je 13 redovitih i 5 izvanrednih mjesta za drugi rok.

Za stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija interesa nema, među redovitim studentima, no ipak su upisali 10 izvanrednih studenata.

Na američkom koledžu RIT – smjer Informacijske tehnologije upisao je tri studenta, a ostalo im je 17 slobodnih mjesta, dok je smjer Service managment upisao 6 studenata te im je ostalo 49 prznih mjesta.

Ovi rezultati pokazuju nam realno stanje. Studirati u Dubrovniku mogu ili građani Grada i bližih djelova Županije, koji imaju rješeno stambeno pitanje ili oni koji imaju pozamašnu materijalnu potporu obitelji. Studentski dom uskoro će se otvoriti, pa bi slijedeće godine mogao privući više studenata, jer je trenutno pronaći studentski smještaj, po cijenama uobičajenim u ostatku RH, gotovo nemoguće. Život u Gradu je skup i studenti biraju jeftiniji, a često i sadržajniji studentski život. Dubrovački pak studijski programi nisu po ničemu različiti od drugih u RH, osim što naš Pomorski odjel ima tu dugu tradiciju i određen ugled u pomorskom svijetu.


K. Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija