VIJESTI
15.07.2019 u 09:21

Pilot projekt „Otpadomjer“ na Babinom kuku

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada s ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva. Za provedbu pilot projekta odabrano je odlagalište na glavici Babina Kuka, kojem gravitiraju stanovnici ulica Dubravkina, Kliševska, Mostarska i Šibenska.


komentara  0

Na spremnike za miješani komunalni otpad postavljeni su posebni uređaji tzv. otpadomjeri. Ovi uređaji u biti su sustavi za mjerenje i naplatu otpada po odloženoj količini, razvijeni na najsuvremenijim tehnologijama web i mobilnih aplikacija, uz kombinaciju industrijskog hardvera pogodnog za uporabu u najtežim i najgrubljim uvjetima. Otvaraju se pomoću korisničkih kartice te evidentiraju odlaganje otpada svakog pojedinog korisnika.

Budući otpadomjer mjeri 20 litara odloženog otpada neovisno o težini otpada, iz Čistoće preporučuju korisnicima kako prilikom svakog odlaganja otpada u nj odlažu volumen od 20 litara te odvajaju otpad koji se može reciklirati, kako bi smanjili količinu otpada koja se odlaže u spremnike s otpadomjerima.

Ipak, kako je riječ o testnoj fazi, usluga odvoza otpada obračunavat će se kao i do sada, a ne po odloženoj količini miješanog komunalnog otpada u spremnike.

Na ovaj način Čistoća će imati bolji uvid u količinu odloženog otpada i navikama naših sugrađana, a rezultati koji se dobiju nakon provođenja pilot projekta bit će pokazatelji za daljnji razvoj.

Čistoća je korisnicima, koji su evidentirani u sustavu kao stalni korisnici, dostavila kartice na kućnu adresu. Korisnici koji nisu dobili karticu, istu mogu preuzeti u uredima Čistoće na adresi Dr. Ante Starčevića 9 radnim danom  od 08:00 do 14:00 sati.

Podsjetimo, sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom i Odluci Grada Dubrovnika, usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada naplaćivat će se prema količini odloženog miješanog komunalnog otpada u spremnike.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija