LIFESTYLE
12.07.2019 u 19:51

ŠTO VAM NEDOSTAJE? Prilika za prijedloge i ideje oko aktivnosti i programa u Lazaretima

Imate li ideju ili prijedlog kako bi zajednica trebala izgledati, kakva bi događanja trebala biti u Lzaretima sada imate jedinstvenu priliku i poslati svoje ideje i reći što mislite. Art radionica Lazareti poziva na ispunjene on line obrasca u kojemu se mogu predložiti i navesti aktivnosti i programi za Lazarete.


komentara  0

Dragi prijatelji, sugrađani, umjetnici, članovi i voditelji udruga i umjetničkih organizacija, građani okupljeni oko neke civilne inicijative ili ideje ili oni koje će neka ideja tek okupiti, udruge koje dugi niz godina djeluju u Lazaretima (DEŠA, ARL i LERO), a koje su ujedno i partneri u projektu «Mjesto zajednice - razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima» otvaraju ovom prilikom javni poziv za predlaganje aktivnosti i programa u Lazaretima, a koji će se realizirati tijekom 2020. godine u suradnji s navedenim udrugama i u prostorima koje one koriste.

Na sljedećoj poveznici nalazi se formular s uputama i podacima o Pozivu i načinu prijave.Ovdje.

Poziv je nastao na temelju ankete i istraživanja provedenih 2018., a u kojima je sudjelovalo preko 400 naših sugrađana među kojima je veliki dio sudionika izrazio potrebu za ovakvom vrstom poziva za predlaganje aktivnosti.

Pred vama se nalazi pilot poziv «Mjesta zajednice»,  a naša je velika želja razviti ga u kontinuirani godišnji poziv za predlaganje aktivnosti i programa u Lazaretima.

Za sve one koji nisu vični ispunjavanju google obrasca online ili nemaju mogućnost online ispunjavanja obrasca bit ćemo dostupni svake srijede od 11 do 13 h i od 16 do 18 h u prostorima ARL kako bismo vam uspješno pomogli. 

Prijedloge će birati po jedan predstavnik svake od udruga u Lazaretima (ARL, Deša, Lero) i dvoje predstavnika predlagatelja izabranih po principu nasumičnog odabira (više u uputama za prijave). Osim formalnih uvjeta za odabir navedenima u uputama za predlagatelje pri odabiru aktivnosti i programa vodit ćemo se sljedećim kriterijima:

a) prijedlog pridonosi raznolikosti programa i aktivnosti u Lazaretima i stvara dodanu vrijednost
b) doprinosi razvoju kvalitete života šire lokalne zajednice
c) doprinosi razvoju i ideji kulturne demokracije i participativnosti

Poziv je otvoren do 5. kolovoza 2019. Objava rezultata poziva 12. kolovoza 2019.

Za sva pitanja i komentare dostupni smo na arl@arl.hr i info@desa-dubrovnik.hr

Hvala vam i nadamo se dobrim prijedlozima i još boljim realizacijama u 2020.

*MJESTO ZAJEDNICE – Razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima:

Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero. Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine. Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti.

Projekt se provodi u razdoblju od prosinca 2018. do studenog 2020. godine, a ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava je 2.216.373,84 kn.
Projekt "Mjesto zajednice" sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru UP.04.2.1.04. – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020; a posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).
Kontakt: arl@arl.hr


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija