VIJESTI
13.07.2019 u 13:31

A da je zatvoriti hotel na Kalamoti, bi li onda promijenili cijev koja fekalizira cijelu uvalu?

Na zidiću resorta TUI SENSIMAR Kalamota obješena je minijaturna crvena zastavica koja njihovim gostima sugerira izbjegavanje kupanja u moru. Udaljeniji kupači, na susjednoj plaži, je ne mogu vidjeti, pa ako nisu upoznati s onečišćenjima koja se svako malo - ali godinama - događaju tijekom ljeta u Donjem čelu na Kalamoti, mogu "zaraditi" štošta u moru kojim smo se nekada dičili kao plavim, bistrim i čistim. Što je hotel poduzeo po pitanju sanacije dotrajale cijevi iz koje na nekoliko mjesta fekalne vode izlaze u more, nismo saznali. Ivo Sabljić, sa svog direktorskog pijedestala u potpunosti ignorira novinarske pozive, Nenad Ivan Sekulić, član Uprave, u telefonskom pozivu poručuje kako nemaju zasad (?!) komentar, a dugogodišnji turistički djelatnici se s pravom pitaju - bi li TUI i KARISMA ovo ignorirali i da su u nekoj drugoj zemlji, a ne Hrvatskoj u kojoj se ponašaju kao da su u "Zanzibaru"? To pitanje stoji, kao i ono - zašto im se ne zatvori hotel usred sezone, gdje su inspekcije i naši zaštitari okoliša?


komentara  0

O problemu zagađenja mora smo nedavno pisali, prisjetivši se kako je o istom problemu, na isti način pisano prije - 5 godina! Ni više ni manje nego pet godina! E, pa sad, tko je nama kriv što mi, generalno, kao građani puštamo da se stvari događaju kako se događaju, što ne vičemo, ne tražimo, zahtijevamo od nadležnih da se ovakve pogubne pojave koje ugrožavaju zdravlje, a potom i granu na kojoj svi zajedno sjedimo - ZAUSTAVE!

TUI je veoma ugledna, svjetski poznata agencija, KARISMA se hvali s vrhunskim resortima svugdje po svijetu, a u Hrvatskoj se, kao suvlasnici ovog resorta na Kalamoti ponašaju posve suprotno uglađenom imidžu kojega njeguju u poslovnom svijetu.

Što se napravilo po pitanju sanacije i spriječavanja daljnjih onečišćenja Uvale u Donjem čelu na Kalamoti pitali smo i u Gradu Dubrovniku.

- Podnijeli smo prijavu prema inspekciji zaštite okoliša i tražili da žurno reagiraju - stigao je odgovor od gradonačelnika Mata Frankovića. 

U međuvremenu iz Zavoda za javno zdravstvo stiže obavijest kako more u Donjem Čelu još uvijek nije zadovoljavajuće kvalitete za kupanje.

I tako, od obavijesti do obavijesti, od toga da je zabranjeno, pa dopušteno kupanje na sve većem broju kupališta i plaža u dubrovačkom akvatoriju, proći će i ova sezona. Pa će se kad stigne zima, zaboraviti. A dogodine ćemo, ponovno sve u istom ritmu, jer, očito je, nema sustavnog rješavanja niti protokola koji se poštuju u ovakvim slučajevima. A da su brzi i učinkoviti.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija