VIJESTI
26.06.2019 u 16:16

USKORO GOTOV VRTIĆ U MOKOŠICI - Novi korak prema ispunjenju pedagoških standarda

Mokošica uskoro dobiva novi prostor za dječji vrtić. Naime, privode se kraju radovi funkcionalne adaptacije objekta na lokaciji Put na more, a koji su započeli u drugoj polovici listopada prošle godine. Adaptirani objekt danas je obišao i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.


komentara  0

Završetkom ove investicije, ukupno vrijedne 2.904.350,81 kuna, dječji vrtići na području Mokošice dobit će pojačanje u vidu četiri nove grupe, od toga tri vrtićke i jedne jasličke, a sve prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. Radove je izvodila tvrtka Tonikom d.o.o., a tijekom iduća dva tjedna navedeni prostori bi trebali biti potpuno opremljeni kako bi u rujnu bili spremni primiti polaznike vrtićkih programa.

Adaptirani objekt samostana sv. Vinka ukupne je površine 1589 metara kvadratnih, od čega na samu zgradu otpada 214 metara kvadratnih. Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadratnih. Jedna od pomoćnih građevina adaptirana je u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2.

Podsjetimo, završetkom ovih radova samo u 2019. godini bit će otvoreno 12 novih vrtićkih grupa, a kroz mjesec dana Grad Dubrovnik pokrenut će i postupak javne nabave za uređenje i dogradnju dječjeg vrtića u Zatonu, koji bi u budućnosti trebao dobiti još jednu vrtićku grupu.

Cilj ove gradske uprave jest uvesti pedagoški standard u sve vrtiće te postići da za upis polaznika nema čekanja, odnosno stvoriti uvjete da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtić.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija