VIJESTI
13.06.2019 u 07:54

DORH službeno o kaznenim prijavama slijedom tragedije u HE Plat

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku na svojim je stranicama objavilo službeno izvješće o istrazi u svezi tragedije u HE Plat u kojem navode kako je svih osam osumnjičenika ispitano, a dvojica su zadržana u pritvoru, dok će se ostali braniti sa slobode. njihovo izvješće prenosimo u cijelosti.


komentara  0

- Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske protiv osmorice hrvatskih državljana (1970., 1956., 1953., 1954., 1951., 1949. i 1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 2. Kaznenog zakona u vezi s kaznenim djelom opasno izvođenje građevinskih radova iz članka 221. stavak 1. KZ-a, te protiv jedne pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu odgovorne za isto kazneno djelo. (12. 6. 2019.)

Osnovano se sumnja da su kaznena djela počinjenja na području Dubrovnika, Zagreba i Splita, od kraja 2016. do kraja 2017. godine, a žrtve tih kaznenih djela su zaposlenici pogona iste pravne osobe.

Županijskom državnom odvjetništvu su, iz pritvorske jedinice Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovedena radi ispitivanja dvojica osumnjičenika (1970. i 1956.) protiv kojih je, nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu, 11. lipnja 2019. podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Ostale prijavljene osobe, nakon ispitivanja u svojstvu osumnjičenika od djelatnika policije, nisu uhićene, stoji na službenim stranicama DORH-a.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija