VIJESTI
23.05.2019 u 07:42

FOTO: Napreduju radovi na lučkoj infrastrukturi vrijedni 420 milijuna kuna,

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, v.d. pročelnikom za gospodarstvo i more Ivom Klaićem te u pratnji saborskog zastupnika Branka Bačića obišao je u srijedu radove i lokacije projekata lučke infrastrukture na Pelješcu i otoku Korčuli.U obilasku radova u općini Trpanj (lokacija buduće dogradnje luke Trpanj), Orebić (školjera), Gradu Korčula (radovi na trajektnom pristaništu Dominče), Općini Blato (dogradnja luke Prigradica) i Općini Vela Luka (radovi na marini i Pomorsko-putničkom terminalu) pridružili su se i načelnici općina i gradonačelnik Korčule, te ravnatelji županijskih lučkih uprava Dubrovačko-neretvanske županije, Korčule i Vela Luke.


komentara  0

- Očekuju nas vrijedne investicije u lučkoj infrastrukturi, vrijedne 420 milijuna kuna, a danas smo obišli neke od lokacija tih projekata, ali i druge investicije koje su već u tijeku . U Trpnju smo dogovorili dinamiku raspisivanja natječaja i financiranja, u Orebiću smo obišli 2,7 milijuna kuna vrijednu završenu školjeru u trajektnom pristaništu i prema informacijama s terena stanovnici Orebića su više nego zadovoljni. U Korčuli će za mjesec dana na lokaciji Dominče profunkcionirati 80 metara nove obale vrijedne 10,5 milijuna kuna. To će rasteretiti gradsku luku u Korčuli”, rekao je župan.

- U Prigradici smo obišli radove na školjeri, a u Vela Luci smo obišli radove na marini, a tom prilikom potpisan je i ugovor kojim našoj ŽLU Vela Luka osiguravamo 100 tisuća kuna za studijsku dokumentaciju za projekt ribarske luke u Vela Luci, naglasio je Dobroslavić.

Župan je ovom prilikom podsjetio kako Županija ima u visokom stupnju pripremljenosti projekte u lučkoj infrastrukturi vrijednosti 420 milijuna kuna za koje su osigurana sredstva iz fondova EU, putem Ministarstva mora, prometa i infrastukture, namijenjena boljem povezivanju otoka.

- Za luku Donje Čelo već je donesena odluka o financiranju u 100 postotnom iznosu od 24 milijuna kuna, a očekujemo takve odluke o za dogradnju luke Trpanj, izgradnju nove luke Perna u Orebiću, rekonstrukciju lukobrana Puntin i novu luku Polačište u Korčuli, dogradnju luke Prigradica u Općini Blato, Pomorsko-putnički terminal u Vela Luci te dogradnju luke Ubli na Lastovu”, rekao je.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi protivljenja udruge Plavi zid izgradnji Nove luke Perna, župan je istaknuo kako je taj projekt u prostornim planovima Županije već 15-ak godina te kako se od njega neće odustati, naročito sada kada postoje europska sredstva koja se mogu iskoristiti na dobro otočana.

Saborski zastupnik Branko Bačić rekao je ovom prilikom kako vjeruje da će svih osam projekata lučke infrastrukture biti završeni do 2023. godine kada ističe rok za iskorištavanje sredstava u ovom financijskom razdoblju.

- Ovo su sve veliki projekti, ali uvjeren sam da ćemo ih realizirati u trenutnom financijskom razdoblju, rekao je Bačić.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija