VIJESTI
20.05.2019 u 13:17

Tvrđava na Srđu se raspada, put izbrisan iz plana - tko je kriv?

Tvrđava Imperial na Srđu u kojem je Muzej domovinskog rata u Dubrovniku se raspada. Za obnovu se ne može dobiti građevinska dozvola, a tvrtka Razvoj golf koja tvrđavu ima u koncesiji i koja ju je trebala obnoviti u arbitražnom je sporu s Republikom Hrvatskom. Što grad planira i do kada će tvrđava čekati obnovu, provjerila je Paula Klaić Saulačić s Nove TV.


komentara  0

Građevinska dozvola za obnovu Imperijala ne može se izdati jer je Grad 2013. iz prostornog plana izbrisao cestu koja vodi do Srđa i tvrđave te je izmjestio prema planiranom Golf resortu.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković za sve krivi bivšeg gradonačelnika Vlahušića, iako je te godine HDZ digao ruku za istu odluku. “Ja sam tada bio u HDZ-u, ali nisam bio dio gradske organizacije HDZ-a tako da evo. Ne želim osuditi ničije odluke, no moja stranka je bila apsolutno u krivu“, priznao je Franković.

Gradonačelnik bi ispravio HDZ-ovu odluku. Kaže da će cestu u roku od pola godine vratiti u prostorni plan iako je već dvije godine na vlasti i to još nije napravio. “Onda će se steći svi uvjeti da koncesionar dobije građevinsku dozvolu i sukladnu ugovoru započne odmah obnavljanje ili se koncesija prekida, odnosno raskida i Dubrovnik natrag dobije tvrđavu“, dodao je Franković.

Tvrtka Razvoj golf poručuje kako žele obnoviti tvrđavu i ispuniti sve iz ugovora o koncesiji u isto vrijeme u Washingtonu vode postupak protiv Republike Hrvatske zbog nemogućnosti realizacije projekta Golf kompleksa na Srđu.

Đuro Capor, predstavnik inicijative Srđ je naš kaže kako su građani Dubrovnika svoje rekli još 2013. godine.

Građani Dubrovnika su svoje rekli još 2013. Godine kada se 83% građana glasalo protiv ovog projekta. Danas bi ih, nakon svih ovih događaja, sigurno bilo puno više. Svi oni koji su vikali: “Ja sam za Golf!“ i dizali ruke za štetne odluke oni su bili svih ovih godina, podržavajući projekt, za brisanje ceste. Za isporučivanje obveze financiranja nove ceste za projekt na račun građana ili za ovo sramotno stanje u kojem se nalazi Muzej Domovinskog rata. Više pročitajte i pogledajte ovdje.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija