VIJESTI
18.05.2019 u 10:52

ORLANDO I BRUNCVIK KAO SPONA DVAJU GRADOVA Dubrovnik predstavljen u Pragu

Predstavljanje Dubrovnika u prostorijama svečane rezidencije Gradonačelnika Praga, održano je u petak, 17. svibnja, u  suorganizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj, Veleposlanstva RH u Češkoj,  Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.


komentara  0

Predstavljanju je bilo nazočno stotinjak uzvanika, uz Gradonačelnika Praga Zdeneka Hriba, Veleposlanicu RH gđu. Ljiljanu Pancirov, zamjenicu Gradonačelnika Dubrovnika gđu. Jelku Tepšić, direktoricu Turističke zajednice grada Dubrovnika Romanu Vlašić i direktora Predstavništva HTZ-a u Češkoj  Dubravka Miholića nazočilo je dvadesetak veleposlanika,  brojni putnički agenti, turistički novinari i drugi visoki gosti iz poslovnog  i političkog života Češke.

Nekadašnji kip Roland, a današnji Bruncvik, koji se nalazi na Karlovom mostu u Pragu, jedna je od poveznica Dubrovnika i Praga, a istaknuta je povodom obilježavanja Orlandove godine (600. obljetnice postavljanja Orlandovog kipa u Dubrovniku).

Gradonačelnik Grada Praga g. Zdenek Hrib održao je pozdravni govor u kojem je naglasio svoje zadovoljstvo kulturnom i turističkom suradnjom dvaju gradova.
Veleposlanica RH u Pragu, gđa. Ljiljana Pancirov u svom je obraćanju usmjerila pozornost na poveznicu Praga i Dubrovnika. „Književnik Ivo Vojnović iznimno je cijenio Prag u kojem su izvedene gotovo sve njegove drame, Vlaho Bukovac je velik dio svog umjetničkog života proveo u Pragu i proveo na Likovnoj akademiji. Prag je posvetio Dubrovniku ulicu koja nosi ime Dubrovnika. To je samo mali dio iznimno bogatih veza koje postoje između Čeha i Hrvata“ istaknula je veleposlanica Pancirov.

Direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj, Dubravko Miholić predstavio je direktne svakodnevne letove tijekom sezone Prag - Dubrovnik zrakoplovne tvrtke Smartwings, te je istaknuo sve veći interes Čeha za dolazak zrakoplovom na jug Hrvatske. „Čestitam Dubrovniku i Pragu na činjenici da su prvaci u svojim državama po broju noćenja turista. Dubrovnik je lani ostvario 4,4 milijuna noćenja, a Prag 18,2 milijuna noćenja te vjerujem da zasigurno postoji prostor za još bolju buduću suradnju Dubrovnika i Praga“ istaknuo je direktor predstavništva HTZ-a Miholić.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić pozdravivši nazočne izrazila je svoje zadovoljstvo odličnom zračnom povezanošću dvaju gradova te nadu u porast broja čeških turista, kojih je u Dubrovniku u 2018. godini boravilo 4.487, te su  ostvarili 17.346 noćenja.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević održala je prezentaciju predstavivši turističku ponudu i atrakcije Dubrovnika i okolice, kao i brojna događanja tijekom cijele godine.

Zamjenica gradonačelnika, Jelka Tepšić govorila je o programima 600-te Orlandove godine te prezentirala uspješan projekt Respect the city/Poštujmo Grad. „Vjerujemo da ćemo u budućnosti ostvariti konkretnije i čvršće veze između Praga i Dubrovnika, Češke i Hrvatske, kao što je to bilo kroz povijest naših dviju država i gradova. Danas nas povezuje turizam, a želimo u budućnosti više raditi na osnaživanju kulturnih veza, posebno između Dubrovačkih  ljetnih igara i kulturnih institucija grada Praga“ zaključila je J.Tepšić, te je zahvalila je gradonačelniku Hribu na gostoprimstvu i uputila mu poziv da posjeti Dubrovnik.

Predstavnica Dubrovačkih ljetnih igara Francesca Tevšić održala je prezentaciju o jednom od najstarijih i najprestižnijih europskih festivala, koji ovog ljeta slavi svoju veliku, sedamdesetu obljetnicu. U jubilarnoj sezoni, Dubrovačke ljetne igre brojnoj će domaćoj i inozemnoj publici predstaviti više od 80 dramskih, glazbenih, baletnih, filmskih, folklornih i drugih izvedbi na impresivnim otvorenim pozornicama grada Dubrovnika.

Za sve nazočne uzvanike priređena je nagradna igra, a dobitnica Barbora Krunclova iz C.O.T. časopisa  osvojila je dvije povratne zrakoplovne karte Prag - Dubrovnik zrakoplovne tvrtke Smartwings te besplatni vikend boravak za dvije osobe u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija