VIJESTI
18.05.2019 u 10:30

Anto Rusković: s Gradom razgovaramo o naplati duga, ne o visini koncesije

Carinska uprava zatvorila je žičaru 24. travnja. Kad će i pod koji uvjetima biti plaćen dug i potpisan koncesijski ugovor, čini se da nitko točno ne zna. Ni Grad Dubrovnik, ni Državno odvjetništvo, a ni vlasnici žičare, tvrtka Excelsa nekretnine. Je li se i koliko rasplitanje situacije oko žičare pomaknulo s mrtve točke, budući o njima to ovisi, pitali smo direktora tvrtke, Anta Ruskovića.


komentara  0

Žičara je još uvijek zatvorena. Kakva je trenutna situacija, je li razriješene spora na vidiku i vode li se između društva i Grada Dubrovnika aktivni pregovori?

Između Grada Dubrovnika i Excelsa nekretnina već dulje vrijeme traju razgovori o načinu rješavanja potraživanja Grada koja se odnose na prošlost i u odnosu na koja je Grad pokrenuo sudski spor. Taj sudski spor po stajalištu Grada predstavlja prepreku za sklapanje ugovora o koncesiji. U ovom trenutku nije moguće sa sigurnošću prognozirati hoće li se uspjeti postići dogovor u odnosu na potraživanje Grada te ako hoće kada će se to dogoditi. Napominjem da se između Grada i Excelsa nekretnina ne vode pregovori o visini koncesijske naknade.

Je li vam Grad Dubrovnik dostavio na potpisivanje ikakav ugovor o koncesijskoj naknadi?

Grada nam je, u ove četiri godine od kada je postignut dogovor o koncesijskim uvjetima, jednom dostavio ugovor o koncesiji koji je, predviđao trajanje koncesije od 10 godina iako je bio dogovoren rok od 50 godina radi čega nam je takav ugovor bio neprihvatljiv. To se dogodilo početkom 2017.

Jeste li zbog zatvaranja žičare otkazali radni odnos s nekim od vaših zaposlenika?

Excelsa nekretnine nisu niti jednom zaposlenom otkazale ugovor o radu u periodu od kada je žičara zatvorena. Vrlo smo zadovoljni zaposlenicima koje imamo i učinit ćemo sve što je u našoj moći da isti ne ostanu bez zaposlenja, pa i u situaciji da žičara ostane trajno zatvorena. 

Naveli ste da Excelsa nekretnine surađuju s tristotinjak poslovnih  partner i da bi zatvaranje žičare moglo utjecati i na njihovo poslovanje? Je li itko od njih najavio ili već otkazao suradnju s vama?

U odnosu na broj poslovnih partnera s kojima u segmentu poslovanja žičare surađujemo, njih je više od 300 od čega 130 s područja grada Dubrovnika. S obzirom na činjenicu da je žičara zatvorena s većinom od njih u ovom trenutku nemamo oko čega surađivati.

U kakvim ste trenutno odnosima sa zakupcem poslovnih prostora na gornjem platou žičare? Jeste li možda korigirali, odnosno smanjivali iznos najamnine s obzirom na to da je žičara zatvorena?

Excelsa nekretnine su u kvalitetnim odnosima sa svim svojim poslovnim partnerima pa tako i sa svim zakupnicima naših poslovnih prostora uključujući i zakupnike poslovnih prostora na gornjoj postaji žičare. S obzirom na činjenicu da je svima njima zbog zatvaranje žičare promet daleko manji nego što bi to bio da je žičara u funkciji, i zakupninu ćemo, naravno prilagoditi takvom stanju.
 


L.Pavlović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija