VIJESTI
18.05.2019 u 13:35

FOTO: Ekološka akcija međunarodnog karaktera, stotinu ronitelja čistilo podmorje Uvale Lapad

Centar za ronjene i sportove na vodi Abyss Dubrovnik i ove je godine organizirao Centralnu ekološku akciju čišćenja podmorje, "Eko Dubrovnik 2019." Oko stotinu ronioca iz Hrvatske i inozemstva krenulo je jutros oko 10 sati u akciju ispred Sunset Beach u Uvali Lapad, a čistili su podmorje od hotela Palace do hotela Valamar President.


komentara  0

Ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske (Vukovar, Slavonski Brod, Karlovac, Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH ( Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije ( Ohrid, Skopje), Crne Gore (Kotor) te gostiju Ronilački centar Abyss nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.

Organizatori i potpora ovoj akciji su Abyss Dubrovnik centar za ronjenje i sportove na vodi, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo, Sunsail.

Smještaj ronitelja za sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je u dubrovački hotelima (Valamar, ALH,  Importenne resort, Lero, Maestrali, Hotel Lapad, Hilton, Park, Radisson blue, Rixos-Libertas, Sheraton, Dubrovnik riviera hotels, Petka itd.). 

Način na koji se organizira postao je ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da smo mi, za njih, postavili ljestvicu (standarde) previsoko.

 


dubrovniknet team/FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija