VIJESTI
17.05.2019 u 12:48

Graditelj "na divlje" se iskrcao na Sikiricu. Otkud tamo bager i grede?

Otočić Sikirica, nazvan tako, jer oblikom podsjeća na sjekiru, nedaleko od Brsečina, mjesto je koje mnogi, koji žele uživati u moru, prirodi i miru, odabiru kao svoju skrivenu ljetnu oazu. Posljednjih dana Sikirica je postala gradilište. Netko je, čini se, samoinicijativno odlučio početi s radovima. Na otočiću je jedan mali bager i mnoštvo drvenih greda. Što god, tko god, ovdje misli raditi, ne može bez koncesijskog odobrenja Grada Dubrovnika, barem ne legalno. Predsjednik gradskog Povjerenstva za dodjelu koncesijskih odobrenja Blaž Pezo kaže kako Povjerenstvo nije izdalo "ništa" za Sikiricu. Dakle, na Sikirici se iskrcao graditelj koji misli nešto učiniti "na divlje".


komentara  3

Na potezu je sad Grad Dubrovnik i opet njihovi komunalni redari, koji će vjerojatno obići lokaciju i naplatiti kaznu, no hoće li to spriječiti samoinicijativnog "poduzetnika" da nastavi devastirati ovaj jedinstveni otok?

Koliko su kazne i zabrane javnih tijela učinkovite, govori i primjer mještanina Brsečina i investitora, koji gradi hotel sa sjeverne strane magistrale, a odlaganjem zemlje na južnoj strani uništio je prekrasnu vizuru vale u kojoj će se kupati njegovi vlastiti gosti. Iako su mu Hrvatske ceste blokirale prilaz "odlagalištu", a Grad Dubrovnik naplatio kaznu i dao zapovjed da parcelu vrati u prvobitno stanje, on i dalje odlaže iskop na istom mjestu, a kako to izgleda, nakon obilnih kiša, pogledajte na fotografijama.

NEVJEROJATNO: Uvala Brsečine nagrđena građevinskim šutom, koji se baca s magistrale


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Spica skandela 22.05.19 u 15:15
u zatvor! nema drugog rješenja za ovakve kretene. Jednom kad se na Sikirici nešto zabetonira, nema povratka. Tada je otok zauvjek devastiran. Ali dok stoka shvati da devastacija Sikirice i ostalih prirodnih vizura znači devastaciju za sve nas, dotle će kriminalci radit što hoće. Kad prvi završi u zatvoru radi devastacije javnog dobra, onda će onaj drugi dobro razmislit hoće li radit bez dozvole.

   

burazburaz 17.05.19 u 15:29
Pitanje je dana kada će i Stradun potkopat, obuzeti bolesnom pohlepom.

   

zumbo_je_moj_idol 17.05.19 u 13:57
Svakim danom sve su bahatiji, pod hitno donijeti Lex pajdo

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija