KULTURA
14.05.2019 u 17:30

SNJEŽNA KRALJICA Premijera uspješnice prema tekstu H. C. Andersena namijenjene najmlađima

Danas je u Kazalištu Marina Držića održana press konferencija povodom ovotjednog gostovanja Kazališta Trešnja iz Zagreba s uspješnicom "Snježna kraljica" prema tekstu H.C. Andersena u režiji Paola Tišljarića. Riječ je o komadu u adaptaciji Lade Kaštelan namijenjenom djeci i mladima od šest godina na više. Izvedbe su na rasporedu od 15. do 18. svibnja a svi detalji su dostupni na web stranici.


komentara  0

Na pressici su sudjelovali ravnatelj KMD-a, ujedno i redatelj predstave Paolo Tišljarić te glumci iz predstave. U naslovnoj ulozi je Senka Bulić, a govorile su mlade zvijezde hrvatskog glumišta Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić, Luka Bulović i Dubravka Lelas. Također su istaknuli poruku ravnateljice Kazališta Trešnja, Višnje Babić: „Zahvalna sam Ministarstvu kulture i Uredu za kulturu grada Zagreba, jer bez njihove pomoći ovo uzajamno gostovanje ne bi bilo moguće.“

"Drago mi je da je Višnja Babić odlučila napraviti ovakvu suradnju s nama gdje dubrovačka publika može pogledati zagrebačku predstavu, a dotad publika u Zagrebu uživa uz naše Blizanke. Puno smo uložili u ovu suradnju i nadam se da ćemo i u budućnosti imati koprodukcije te malo bolje povezati Dubrovnik i Zagreb u umjetničkom smislu", izjavio je ravantelj KMD-a, Paolo Tišljarić.

"Ja sam zaljubljena u Dubrovnik. On je tako uzbudljiv i predivan grad pa su svaki put posebni gušti i užitak ponovno biti ovdje", kazala je Senka Bulić.

"Ova pressica je prvi korak prema našoj publici. Očekujemo djecu u velikom broju i da ćemo im zbilja dočarati čaroliju sjevernih krajeva" dodao je Tvrko Jurić.

"Dojmovi su izvrsni, ovo nam nije prvi put u Dubrovniku ali jest prvi put s Trešnjom. Volimo jako igrati ovu predstavu i odigrali smo je već jako puno puta. Nadamo se da će i dubrovačka publika biti zadovoljna" kazala je Ivana Bakarić.

"Ovo je divno iskustvo, a nismo s ovom predstavom nikad gostovali na dulje vremena kao ovdje. Jako se veselimo dubrovačkoj publici i nadasve reakcijama djece koja će doći. Nema treme ali postoji pozitivno uzbuđenje" zaključio je Luka Bulović.

Nakon press konferencije održano je i predavanje za studente Sveučilišta u Dubrovniku od strane dugogodišnje suradnice Kazališta Trešnja dr.sc. Miriam Mary Brgles na temu “Metodologoija istraživanja kazališta iz sociokulturne i marketinške perspektive”.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija