KULTURA
11.05.2019 u 13:59

FOTO: Izložba "Orlando nekad" otvorena na Stradunu

U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja Orlandove godine jutros je na Stradunu otvorena izložba starih fotografija "Orlando nekad"


komentara  0

Ovu atraktivnu i zahtjevnu izložbu, kao jedan od središnjih događanja obilježavanja 600. obljetnice podizanja Orlandovog stupa, osmislili su i priredili članovi Povjerenstva za proslavu Orlandove godine u suradnji s uredništvom i članovima Facebook grupe ‘Dubrovnik nekad’ i Foto Adriom. Autor umjetničkog postava je Pero Mrnarević.

Izložbu čini 51 fotografija koje su postavljene na samom Stradunu i to na južnoj strani. Fotografije su ustupljene iz privatnih arhiva članova popularne i vrlo aktivne Facebook grupe ‘Dubrovnik nekad’, a prikazuju ovog srednjovjekovnog viteza kao nijemog, ali vjernog svjedoka vremena i neizostavnog sudionika brojnih društvenih događanja kroz povijest.

Odabrane fotografije prezentirane su na stratama dimenzija 1,20 x 0,80 metara izrađenim od gumiranog platna kako bi izdržale sve vremenske uvjete.

Izložba će ostati otvorena do kraja godine i tako, osim Dubrovčanima, biti dostupna i svim našim posjetiteljima u Orlandovoj godini.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija