KULTURA
15.04.2019 u 13:09

Na obljetničkim Igrama fantastična podjela uloga za "Hamleta"

Dubrovačke ljetne igre objavile su sastav Festivalskog dramskog ansambla, koji će ove godine igrati Shakespeareovog Hamleta na Lovrijencu u režiji Paola Magellija od 27. do 31. srpnja. Paolu Magelliju, redatelju nekih od mitskih predstava Igara poput „Feničanki“ i „Grižule“, ovo je prva režija na Igrama nakon 2006. godine kada je na Medarevu postavio „Ptice“ prema Aristofanu. Plejadi slavnih glumaca koji su na dubrovačkom Elsinoreu igrali danskog kraljevića, Danielu Dayu Lewisu, Dereku Jacobiju, Radi Šerbedžiji, Goranu Višnjiću i drugima, ovo se ljeto pridružuje Frano Mašković. 


komentara  0

Osim Frana, otkrivene su i druge uloge pa će tako Klaudija, Hamletovog strica glumiti Milan Pleština, Polonija, kraljevskog savjetnika i oca Ofelije i Laerta glumit će Nikša Butijer. Ivan Colarić igrat će Laerta, a Horacija, Hamletovog prijatelja Ermin Bravo. Hamletovu majku, kraljicu Gertrudu utjelovit će Nina Violić, a Hamletovu dragu, Ofeliju Anđela Ramljak. 

Rosencrantza i Guildensterna, Hamletove prijatelje sa studija igraju Enes Vejzović i Pjer Meničanin, a Fortinbrasa, norveškog kraljevića igra Ranko Zidarić.

Impresivna glumačka ekipa. Jedva čekamo premijeru.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija