VIJESTI
05.03.2019 u 14:24

Jesu li zaposlenici Grada važniji od građana koji koriste njihove usluge?

Prometni redari Grada Dubrovnika jutros su masovno počeli ispisivati kazne ispred upravne zgrade Grada Dubrovnika u Lapadu, točnije u Ulici Ćira Carića. Ništa to ne bi bilo ni čudno ni neobično da nije riječ, između ostalog, o zgradi u koju građani Dubrovnika moraju doći ukoliko žele uslugu jednog od gradskih odjela, kao što je onaj za financije, za komunalno, za promet, a parkinga nigdje. U isto vrijeme zaposlenici gradske uprave, istih ovih odjela, koji bi trebali biti na raspolaganju građanima, koriste rezervirani i besplatni parking na javnoj površini iza rampe. Zašto su zaposlenici Grada povlašteni i zašto oni imaju veća prava od običnih građana? Zašto Grad ne otvori rampu, uvede naplatu parkinga i omogući građanima korištenje parkinga po istim uvjetima?


komentara  0

Zgrada u Ulici Ćira Carića (Pentagon) u vlasništvu je Grada Dubrovnika, Hotela Maestral, Poliklinike Glavić te još mnogih manjih tvrtki. Parking iza jedne rampe podijeljen je prema tvrtkama, koje imaju svoj poslovni prostor u zgradi. Sve tvrtke imaju od jednog do tri rezervirana parking mjesta, dok gradski službeni automobili, a ponekad i osobna vozila, pročelnika stoje parkirana na šest rezerviranih mjesta.

Nije to bilo dosta, pa je s druge strane zgrade na pripadajućem, zajedničkom zemljištu zgrade, Grad Dubrovnik, tijekom Vlahušićevog mandata, napravio drugi privatni parking za 20-ak automobila, stavio rampu i svojim zaposlenicima omogućio besplatan parking. Na od rampi slobodnoj javnoj površini svega je desetak parking mjesta, a zaposlenici zgrade i oni koji tu često dolaze, kao i građani koji koriste usluge gradskih odjela, blokiraju parkirane automobile i ostave broj mobitela.

Godinama to tako funkcionira i svi su se već naučili. Parkirana vozila ne ometaju odvijanje prometa u ovoj jednosmjernoj ulici, ali očito smetaju nekome iz Odjela za promet, kome nije palo na pamet da bi trebao, prije nego što po naredbi redari napišu desetke kazni u iznosu od 300 kuna, možda dopustiti i običnim građanima da uz plaćanje mogu parkirati svoje vozilo na javnoj površini, gdje se sad povlašteno parkiraju samo djelatnici gradske uprave.

Gradskoj upravi smo poslali upit na ovu temu, kad nam odgovore, objavit ćemo ga.


K. Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija