VIJESTI
24.01.2019 u 20:31

DVIJE LITRE U BOCI OD POLA LITRE: (pre)izgradnja pretvara Gruž u košnicu

Brojni građani preko društvenih mreža objavljuju fotografije iskopavanja terena za novih 200-tinjak apartmana, stanova i poslovnih prostora koji će, prema najavama investitora, niknuti preko puta RK "Minčeta" do ljeta 2020. Mahom se zgražaju, kao i svi oni koji s gornjeg puta, bace pogled u provaliju pod sobom, ali i frekventnom cestom kojom dnevno prođu brojna vozila. Neki traže da se sve zaustavi. Kako, blago rečeno, naivno! Kad se počne s gradnjom, nema više natrag, "kasno Marko na Kosovo stiže" ilitiga kad građani vide da se nešto počelo događati u prostoru oko njih, sve je već obavljeno, dogovoreno, ishodovano. Sve se to odvije u tišini, bez buke. Buka počinje kasnije, što od građevinskih strojeva i torna, što od negodovanja građana...ali, psi laju, karavane prolaze. 


komentara  3

U svakom slučaju, projekt "Gravosa" se počeo realizirati temeljem građevinske dozvole od 31. listopada 2018., a investitori su tvrtka Oštrice d.o.o, čiji su vlasnici odvjetnik Oleg Uskoković i tvrtka Projekt Gruž d.o.o, a članovi uprave su Mato Braćić i Petar Luburić. Tvrtka Oštrice je osnovana 1995., dok je tvrtka Projekt Gruž osnovana 2018., a njeni su vlasnici Josip Pažin, Mario Slezak, Mato Braćić, Nino Slezak i Tibor Mladinić, dok su članovi uprave Mato Braćić te Mario i Nino Slezak. Mario i Nino Slezak su sinovi bosanskohercegovačkog građevinara i vlasnika sportskih kladionica iz Mostara, Dinka Dike Slezaka.

Prema projektu kojega je izradila tvrtka Ellabo I.N.D. d.o.o čija je direktorica Nevenka Vlašić, na zemljištu iza poslovno stambene zgrade koja je pri završetku i u koju je investirao Srećko Žunec s Marijom Valentićem, niknut će tri zgrade na sveukupno 19.543 kvadrata korisne površine. U dvije zgrade se smjestio 191 apartman i stan, od 30-tak do 80-tak kvadrata, dok je treća, samostalna građevina planirana za poslovne prostore i apartmane, ali njihov broj nije naveden na službenoj stranici Gravosa projekta u Gružu.

Zgrade će biti izgrađene do razine ceste Bana Jelačića iz koje će se skretati na parking koji će se izgraditi na krovu. 

I dok se s jedne strane gradska uprava "bori" i pokušava iznaći rješenja za smanjenja svakakvih gužvi po užem središtu grada, s druge se strane izdaju građevinske dozvole i dopušta gradnja koja koncentrira velike brojeve stambenih jedinica i ljudi na malenom prostoru. Sada možemo samo zamisliti, ali ćemo se ubrzo i "uživo" uvjeriti kako će životom "vrviti" ovaj dio grada koji će veoma skoro biti pretvoren u pravu - košnicu. Nitko se, baš nitko ne treba čuditi nervozi i histeriji zbog kojih ovaj grad, kako stiže turistička sezona, pretvaraju u nepoželjno mjesto za život stalnim građanima.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

šufit 24.01.19 u 22:27
Još malo pa će se Dubrovnik preimenovat u Mostar na moru ....

   

tajan 24.01.19 u 21:41
sad se Šuja i još neki koji su radili gup iz 2005 prave ludi i odbijaju svaku odgovornost, pogodovali su nekim pojedincima na štetu javnog interesa ali uz Šuju kriv je Andro jer nije imao ništa protiv gup-a iz 2005

   

spidersfrommars 24.01.19 u 20:41
Sve što vidite je maslo dubravke šuice i njene bande koja se zove HDZ, izmjenila je GUP u zadnjoj godini mandata.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija