VIJESTI
20.01.2019 u 12:12

Gradonačelnik smatra da GUP treba "žurno mijenjati"

Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na sve češće primjedbe građana o neprimjerenoj gradnji na užem području grada gdje se zbog velikih iskopa u opasnost dovode javne ceste, ali i druge, već izgrađene, građevine te je iznio svoj stav da "GUP grada Dubrovnika treba žurno mijenjati". O ovome se već godinama raspravlja, no nadamo se, da će sad konačno, do pozitivnih promjena i doći. U nastavku pročitajte što je gradonačelnik napisao na svom FB profilu.


komentara  3

"GUP grada Dubrovnika treba žurno mijenjati

Vrlo često dobivam kritike naših sugrađana koji me upozoravaju na nevjerojatne situacije koje se događaju na gradilištima, kako niču zgrade na čudnim mjestima te trajno uništavaju vizure grada Dubrovnika. Upravni odjeli moraju izdavati dozvole i na tim mjestima samo iz razloga jer je to sve dozvoljeno GUP- om. Tako danas imamo zgradu na Gimanu, gradi se u Lapadu i trajno uništava vizura Uvale Lapad, investitor iza zgrade Grawe-a je potkopao cijelu cestu i gradi veliku zgradu na tom području. Sve to su dopustile posljednje izmjene GUP-a Grada Dubrovnik i iako građani mene smatraju odgovornim za ovu novogradnju s istom nemam nikakve veze. Grad treba zaštititi i ograničiti ovakve sulude gradnje jer ovakav GUP će sve uništiti. Stoga ćemo žurno pokrenuti izmjene i dopune GUP-a, ne kako bi osigurali nove zone građenja nego upravo suprotno, kako bi ograničili ono što su posljednje izmjene i dopune GUP-a Grada Dubrovnika dozvolile i kako bi konačno rekli građevinskom lobiju DOSTA JE BILO", napisao je gradonačelnik na svom službenom FB profilu.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tajan 21.01.19 u 18:11
naš Mato otkrio Ameriku, sve je to iz doba Šuje kad su pojedinci iz grada pogodovali vlasnicima zemljišta i privatnim investitorima i zato je danas ovaj kaos, nema mjesta za parkiranje, prometnice su propterećene, Mato pitaj Šuju kome se pogodovalo

   

fabiola 20.01.19 u 14:24
Ma bas slatko, “jadan” Odjel mora po GUP-u, ahahahah....Odjel ne mora uvijek po GUP-u, Odjel ima diskrecijsko pravo hoće li, zbog raznih zakonom reguliranih okolnosti, nekome odobriti gradnju ili ne....ali poznato je kako Odjel funkcionira.....psi laju, karavane prolaze...I sad bi mi, kao, trebali vjerovat Odjelu, koji , po zanimljivim iskustvima ljudi..., ima još zanimljivije kriterije, .....

   

Djuka 20.01.19 u 13:24
Je li ovo licemjerno!? Mato ođe suze lije nad Dubinim/HaDeZeovim GUPom, a u srijedu na gradsko vijeće gura UPU Belvedera kojim se građanima oduzima Put Vlaha Bukovca, ukida planirana garaža, ograničava pristup pomorskom dobru, mijenja zona R u zonu vila i ucrtava heliodrom uz šetnicu prema Orsuli i Dubcu ne bi li koga šetača zveknula sutra stijena ili kamen izazvan helihopterom!?

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija