VIJESTI
08.01.2019 u 20:01

Prodaje se vila Salvator. Cijena? 7.6 milijuna kuna

Vila Salvator traži novog vlasnika. Njen donedavni vlasnika, Vrhbosanska nadbiskupija nije mogla podmirivati svoje financijske obavete prema Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj, pa je njena imovina, među kojom se našla i lapadska vila ovršena. Novi ju vlasnik nema namjera zadržati u svom vlasništvu pa je vilu stavio na prodaju. Cijena? U skladu s dubrovačkim tržištem nekretnina, 7.6 milijuna kuna. 


komentara  2

Nakon što je bila nacionalizirana, vila Salvator je 2007. vraćen vlasnicima, Vrhbosanskoj nadbiskupiji, koja je iste godine pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj podiognula kredit u iznosu od 3.5 milijuna eura, a kao zalog za osiguranje istog ponudila je banci upravo vilu Salvator.

Čini se da  Vrhbosanska nadbiskupija nije mogla uredno podmirivati svoje obaveze jer je HBOR ovršio imovinu nadbiskupiije, među njima i vilu Salvator te se uknjižio kao vlasnik nekretnine i pripadajućeg zemljišta. 

Vila Salvator se tako našla na prodaji. U  oglasu stoji da se radi o samostojećoj katnici, s 15 soba i podrumom, ukupne stambene površine 464 metra kvadratna te s pripadajućom okućnicom od 676 metara kvadratnih.  U oglasu je također navedeno da nekretnina posjeduje čak građevinsku dozvolu.

HBOR za Vilu Salvator potražuje  7. 672. 497 kuna.

Iako je kao rok za podnošenje ponuda na samom oglasu naveden 17. prosinca 2018., oglas je još uvijek aktivan. Za pretpostaviti je da HBOR nije dobio zadovoljavajuću ponudu te je produžio rok za zaprimanje istih.

Podsjetiom, vilu je 1932., izgradila obitelj Hure s otoka Hvara te u njoj otvorila pansion, a već iduće godine je prodana Vrhbosanskoj nadbiskupiji, koja u vilu prenamijenjila i u njoj otvorila svećenički dom za odmor i oporavak svećenika, a u njemu su stanovale i časne sestre koje su neke vrijeme u vili držale vrtić. 

Vila Salvator - nekad su se ispred nje čuli dječji glasovi, danas je napuštena kuća...


L.Pavlović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Spica skandela 09.01.19 u 11:27
I kako je vjerska ustanova iz druge države mogla dobiti 3.5 milijuna eura iz državnog HBOR-a??

   

Spica skandela 09.01.19 u 11:26
Ispitajte tko je u HBOR-u dozvolio da se crkvi da 3.5 milijuna eura, uz zalog nekretnine koja ne vrijedi niti trećinu tog iznosa. Ako to nije kriminal, onda ne znam tko je. Radi se zapravo o udruživanju više osoba radi krađe gotovo 3 milijuna eura. Naravno, radi se o državnoj banci, a pokradeni novac smo platili svi mi.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija