LIFESTYLE
09.11.2018 u 10:27

Dr. Sandi Tešanović je pripremila rođendanske popuste za pacijente u mjesecu studenom

Na Svjetski dan šećerne bolesti, 14. studenog, Poliklinika "Hygea" dr. Sandi Tešanović, specijaliste za internu medicinu i endokrinologiju, obilježit će svoj drugi rođendan. No, ni ove godine taj dan neće proći neradno, budući je već planirano da se sa Društvom za zaštitu od šećerne bolesti pođe u Orebić, gdje će se kontrolirati glikemija što većem broju ljudi kako bi pronašli u populaciji one sa intolerancijom šećera odnosno predijabetesom ili manifestnom šećernom bolesti. Tamo će se održati i predavanje - radionica o zdravoj prehrani i tjelovježbi, što je i dio teme ove godine. Ali, kakav bi to rođendan bio bez darivanja? I to u obrnutom smjeru. U Poliklinici "Hygea" su za svoje redovne i nove pacijente, tijekom cijelog mjeseca studenog pripremili popuste na preglede za čak 50%. A, u pregled je uključena i jedna nova metoda.


komentara  0

Obzirom da je dijabetičara ogroman broj, oko 9% u populaciji, a da je svaki drugi čovjek na ulici predijabetičar, za pacijente našega Grada i okolice, u Poliklinici Hygea su pripremili specijalnu ponudu tijekom cijelog studenog - a vezano i za određivanje mikroalbuminurije.

Uz subspecijalistički endokrinološki pregled, detaljni pregled stopala, edukaciju o zdravoj prehrani nudi se procjena kardiovaskularnog rizika metodom mikroalbuminurije iz kapi urina - te u sklopu toga obavezni kontrolni pregled endokrinologa za 3 - 6 mjeseci - uz popust od 50%.

- To će biti izvrsna zaokružena obrada koju jedan dijabetičar treba napravit u jednoj godini. U skladu s nalazom preporučit ćemo pacijentu što mu je dalje činit! Sve ćemo narudžbe primat na naš telefon (020) 311 - 611. - ističe dr. Sandi Tešanović.

U ovaj pregled je uključena nova metoda koja se primjenjuje u Poliklinici.

- Radi se o određivanju mikroalbumina u urinu - iz kapi urina. Oni su znak disfunkcije, oštećenja endotela krvnih žila u organizmu i prediktor razvoja kardiovaskularnih komplikacija posebno u dijabetičara i osoba sa predijabetesom. Ovo je metoda koja se u svijetu redovito koristi - čak je u Norveškoj uvedena kao rutinska jednogodišnja provjera u dijabetičara uz HbA1C. Ta nam metoda govori - uz naravno ostale laboratorijske nalaze i status pacijenta i njegove pridružene bolesti - kako korigirati terapiju, pooštrit regulaciju bolesti i sl. Osim toga ova je pojava i reverzibilna ako se na vrijeme otkrije - zaključuje dr. Tešanović. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
djecji_uspon_snijeznica_naslovna
LIFESTYLE
0      24|04|19 u 17:26
FOTO: Uspon najmlađih planinara na Sniježnicu
kino_kokice
LIFESTYLE
0      24|04|19 u 13:51
KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Novi program za sve filmoljupce!
obradovic_cristiano_ronaldo
LIFESTYLE
1      24|04|19 u 12:01
VIDEO:"Hej Miho, čeka te Cristiano!"
cristiano_ronaldno_dubrovnik01
LIFESTYLE
0      23|04|19 u 19:55
Cristiano Ronaldo se konačno pohvalio svojim dubrovačkim odmorom
dubrovacki_polumaraton
LIFESTYLE
0      23|04|19 u 10:59
PREKO DVIJE TISUĆE SUDIONIKA Za vikend najiščekivanija manifestacija za rekreativce

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija