VIJESTI
12.10.2018 u 08:00

Istina je da na mladima svijet ostaje, ali kakvi su nam mladi?

Na mladima svijet ostaje. Floskula je na koju se često pozivaju mnogi, bez promišljanja. Istina je, na mladima svijet ostaje. Ali, kakvi su mladi i koliko se trudimo oko njih, pitanje je. Na koji i kakav način gradimo nasljednike i baštinike ljepote oko nas, kakve im vrijednosti i znanje utiskujemo kao kriterije vrednovanja onoga što smo nasljedili i po čemu nas mogu identificirati. U Konavlima misle na to.


komentara  0

Upravo iz tih razloga Muzeji i galerije Konavala su pokrenule radionicu TRAGOM UNESCO-a, a što i je potaknulo, ovako su obrazložili.

Poticaj za ovu radionicu nam je konavoski UNESCO-m zaštićen lokalitet sv. Barbare. Živimo u neposrednoj blizini UNESCO-m zaštićena Dubrovnika i zajednički baštinimo Procesiju sv. Vlaha, te smo tako dio velike UNESCO-ve obitelji. Tijekom 32 tjedna kroz školsku godinu upoznati ćemo se s UNESCO-vom brigom za baštinu. Naučiti ćemo zašto i kako se čuvaju spomenici a kako se održavaju nematerijalna kulturna dobra. Koji su UNESCO-vi lokaliteti u svijetu, a koji kod nas. Pokrenuti ćemo suradnje sa ostalim sličnim programima u svijetu a po završenoj radionici posjetiti ćemo neke od UNESCO-m zaštićenih lokaliteta u Hrvatskoj. Radionica je namjenjena djeci od 5. do 8. razreda.

Radionica počinje u srijedu 17.10. u 18:00 sati.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija