VIJESTI
11.10.2018 u 10:41

Evo kako će izgledati novi vatrogasni dom u Zatonu

Odgovarajući na potrebu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaton za iznalaženjem adekvatnih prostorija na lokaciji povoljnijoj za rad izrađen je glavni projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u Zatonu.


komentara  0

Autor projekta je Arhitektonski studio Ambijent d.o.o. projektantice Edite Prizmić-Čular, a investiciju vodi Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima u suradnji s Upravnim odjelom za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika.

Za smještaj novog doma odabrana je lokacija uz državnu cestu D8 na novoformiranoj građevinskoj čestici površine 1.554,00 metara kvadratnih. Projektirani objekt suvremena je jednokatnica čistog i jednostavnog oblika s ravnim krovom, ukupne bruto građevinske površine 536,60 metara kvadratnih.

U prizemlju je smještena garaža za tri vatrogasna vozila s garderobama i spremištem vatrogasne opreme, kao i servisno-mehaničarska radionica. Nadzorno-kontrolni centar predviđen je na katu uz uredske i društvene prostorije. U okolišu objekta planirano je vježbalište, vatrogasni vježbališni toranj, odgovarajući parking sa zaštitnim zelenim pojasevima prema magistrali i susjednim česticama. Objekt će raspolagati i manjom smještajnom jedinicom s četiri ležaja namijenjenim vatrogascima koji u požarnim sezonama dolaze na ispomoć.

Investicija izgradnje doma procijenjena je na 6.542.080,41kuna (s PDV-om), a projekt je, uz ostalu natječajnu dokumentaciju, 14. rujna predan na natječaj za dodjelu sredstava za izvođenje objekta unutar Programa ruralnog razvoja RH, MJERA 7.4.1 - Ulaganja u pokretanja, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu te se shodno tome očekuje sufinanciranje sredstvima iz EU fondova.

Na navedeni natječaj prijavljen je iznos od 6.451 192,15 kuna, od kojih se traži sufinanciranje 5.160.953, 72 kuna, što čini 80 posto prijavljenog iznosa.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija