LIFESTYLE
10.10.2018 u 18:15

Legendarni londonski autobus na Pilama - vrijeme je za čaj i kolačiće

Crvani londonski double-decker parkirao se danas ispod platana na Pilama, a u pet popodne počeo se služiti britanski čaj s kolačićima uz glazbu saksofonskog kvarteta britanske vojske. Time su otvoreni Britanski dani u Dubrovniku, koji će trajati do 12. listopada. U isto vrijeme održao se i svečani službeni prijem britanskog veleposlansva, a svi koji to žele večeras u 18 i 30 mogu u kinu Visia pogledati uživo iz National Theatrea predstavu Hamlet u izvedi Benedicta Cumerbatcha.


komentara  0

Od Ruđera Boškovića kao člana londonskog Royal Society do oduševljenih britanskih turista; od Richarda Lavljeg Srca do Daniela Day Lewisa - veze Britanije i Dubrovnika protežu se kroz razne periode povijesti do danas, simbolizirajući blisku povezanost ljudi, znanja, kulture, biznisa, te umjetnosti Hrvatske i Velike Britanije. Tu blisku vezu obilježit ćemo Britanskim danima u Dubrovniku od 10. do 12. listopada 2018.

Zajedno s volonterskim centrom Bonsai, britanski stručnjaci podijelit će iskustva o volontiranju u zdravstvu. Povjesničarka Judith Everand provest će zainteresirane otokom Lokrumom gdje je, prema legendi, Richard Lavljeg Srca spašen nakon brodoloma. Kvartet saksofona Britanske vojske te Beatles Revival Band zaduženi su za (britansku) glazbenu podlogu, a u Dubrovnik Beer Company pubu moći će se testirati znanje - ili naučiti nešto novo - o Britaniji.

Za kraj, u petak, zajedno ćemo pogledati meč Hrvatska-Engleska (prvi susret nakon Svjetskog prvenstva ...)

Svi su događaji otvoreni za javnost i besplatni - program pogledajte ovdje - javljaju organizatori, Britansko veleposlanstvo u RH i Grad Dubrovnik.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija