KULTURA
09.10.2018 u 10:25

DMITRY SINKOVSKY OVAJ TJEDAN GOSTUJE U GRADU
Vivaldijeva Četiri godišnja doba večeras u Dvoru

Jesenji glazbeni moskar, ciklus Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji je započeo 27. rujna, dubrovačkoj će publici za kraj dati dva koncerta s omiljenim gostom, Dmitryjem Sinkovskim. Večeras će Sinkovsky nastupiti s Gudačkim sastavom DSO-a u Vivaldijevom baroknom remek-djelu Četiri godišnja doba, a u petak 12. listopada s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem južnokorejskog dirigenta TaeJung Leeja u Beethovenovom Koncertu za violinu i orkestar u D duru. Koncerti započinju u 21 sat, a održavaju se u atriju Kneževa dvora.


komentara  0

Karizmatični i atipični glazbenik, Dmitry Sinkovsky izražava svoju umjetnost kroz rijetku kombinaciju triju različitih aspekata: kao violinist, kao dirigent i kao kontratenor. Dmitry Sinkovsky pripremljen je za međunarodnu karijeru na Moskovskom konzervatoriju gdje je studirao violinu s Aleksandrom Kirovom, i na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u Hrvatskoj gdje je studirao dirigiranje s Tomislavom Fačinijem.  Dobio je bezbrojne nagrade na glavnim natjecanjima, od  Premio Bonporti u Italiji do Bach natjecanja u Leipzigu, Musica Antiqua natjecanja u Brugesu (prva nagrada, nagrada publike i nagrada kritičara, 2008.), Weichleinovu nagradu na Biberovom natjecanju u Austriji 2009. godine za "izvanredno tumačenje Biberovih Sonata" i prvu nagradu na Telemannovom natjecanju u Magdeburgu (2011.). Kritičari i publika podjednako hvale njegovu sposobnost "sviranja iz srca", dok s lakoćom interpretira nevjerojatno zahtjevnu glazbu. Premda puno vremena posvećuje baroknom repertoaru i naglašava ga u svojoj karijeri, Dmitry održava svoj profil i kao klasični violinist koji izvodi veliki raspon glazbe napisan za ovaj instrument i ruši granice između baroknog i modernog svijeta.

Dirigenta TaeJung Leeja dubrovačka publika je imala priliku susresti već ranije ove godine, a mnogobrojna publika zapamtila ga je upravo na njegovom posljednjem koncertu u Gradu, kada je ravnao koncertom na kojem je nastupila uspješna hrvatska pijanistica Martina Filjak. TaeJung Lee rođen je u Seulu. Nakon završene srednje glazbene škole studira orkestralno dirigiranje na Korejskom nacionalnom umjetničkom sveučilištu. U Beč dolazi 2005. godine i diplomira na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču kod Uroša Lajovica. Poslijediplomski studij završio je na istom Sveučilištu kod Fabia Luisia, Bertranda de Billyja i Uroša Lajovica. TaeJung Lee ima reputaciju inspirativnog, talentiranog mladog glazbenika.

Večerašnju izvedbu naracijom će pratiti Mark Thomas koji će publiku provesti kroz godišnja doba.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
KULTURA
0      26|06|19 u 12:53
Monodrama o Vesni Parun na Lovrijencu
izlozba_pavusa_babarovic_mi_250619_naslovna
KULTURA
0      25|06|19 u 21:57
"MI" Izložba o ljudima koji još uvijek rade u Gradu
umjetnicka_naslovna
KULTURA
0      24|06|19 u 14:43
Što bi značilo pretvoriti život u umjetničko djelo?
makgrgic
KULTURA
0      24|06|19 u 09:28
Mak Grgić u Dvoru s glazbom Morriconea, Rodriga i Miroslava Tadića
UNSEEN
KULTURA
0      23|06|19 u 19:22
Lastovo i Unseen se vole

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija