LIFESTYLE
07.10.2018 u 11:23

Zavirili smo u "Malu trubu" Lucije Tomašić: slastičarna drukčijeg izgleda i koncepta "paste to go"

Kad se nešto jako, jako želi, onda se to i ostvari - takvu istinu potvrđuje i otvaranje male slastičarne u prostoru Mercante centra u Vukovarskoj ulici, što je ispunjenje sna naše mlade sugrađanke Lucije Tomašić koja je završila prestižnu Le Cordon Bleu školu u Londonu. Sve ono što sam o slasticama naučila u Londonu pokušat ću prenijeti u svoju "Malu trubu", kaže Lucija. Mala truba? Zašto Mala truba? Jer je htjela da bude pamtljivo. I drukčije. Drukčije i jest. Prvi zacrtani cilj je postigla. Od izgleda koji nije podlegao nikakvom višku detalja i boja, do koncepta - kolači "to go". Dođeš, izabereš, ideš, a onda - uživaš. 


komentara  0

Nakon školovanja u Londonu, te stjecanja iskustva kod jedne od ponajboljih hrvatskih slastičarki, Petre Jelenić, ali i brojnim kuhinjama u Londonu, Zagrebu i Dubrovniku gdje je, posljednje, samostalno vodila slastičarnu u "Sesamu", Lucija Tomašić je procijenila: sad ili nikad. Odvažila se pokrenuti svoj vlastiti posao. Za nekoliko dana, točnije, 10. listopada, otvorit će svoj maleni slatki kutak, "Malu trubu" u kojemu će proizvoditi svoje slastice i staviti ih na uživanje nepcima Dubrovčana i svih njihovih gosta. 

Moja pastićerija dobila je ime "Mala truba" jer sam željela da bude drugačija, prepoznatljiva i da ime bude neobično i lako pamtljivo - odgovorila je Lucija na prvo pitanje koje joj svatko postavi. 

Koncept pastićerije je također malo drugačiji, nema mjesta za sjedenje, nema stolica i stolova nego su paste ˝to go˝. Sve ono što sam o slasticama naučila u Londonu pokušat ću prenijet u svoju Malu trubu. Dizajn samog imena i prostora osmislile su Nora Mojaš i Made Miličević, a uređivala sam tako da se svi koji dođu osjećaju ugodno kao kod svoje kuće. Tu je i niz starih uporabnih predmeta koji su se nekad nalazili u kuhinjama i stanovima naših nona. S detaljima u uređenju mi je pomogla mama Adriana i zaručnik Damir - kaže mlada slastičarka koja je iskoristila poticaje za mlade poduzetnike, te se, vjerujući u sebe, ali i potporu obitelji, odlučila upustiti u privatne poslovne vode.

PREDSTAVLJAMO: Lucija Tomašić: vratila sam se iz Londona jer želim biti dio našega maloga slatkoga svijeta

Kad upitate Luciju koji joj je najdraži sastojak za slastice, bez dvojbe će....čokolada, čokolada, pa čokolada... a onda idu začini, bademi, rogač, vanilija, svi jestivi dodaci s okusom Mediterana. Na čemu je naglasak? Na punom i pravom okusu namirnica! 

No, čemu više ispisivati riječi?

10. listopada "Mala truba" otvara svoja vrata.

Riječima se može vjerovati, ali i ne mora. Ali, nepce ne laže. Pa, kušajte!


L.C./foto:Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija