VIJESTI
12.07.2018 u 08:08

FOTO: Oni vole prirodne znanosti - zaslužili su svoje diplome

Sinoć su u ljetnikovcu Bunić Kaboga svečano dodijeljene diplome polaznicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti koji su uspješno završili godinu dana programa koji su obuhvaćali predmete kao što su matematika, biologija, kemija i fizika. Diplome im je dodijelio dr. Ivo Felner, predstavnik Zaklade Caboga Stiftung koja financijski podupire rad ove Udruge i mlade ljude željne znanja. Upravo sa ciljem daljnjeg motiviranja mladih generacija da svoju budućnost vide u edukaciji kojom će pridonijeti i razvoju svoje zajednice, Zaklada je nedavno objavila i natječaj za stipendiranjem određenog broja polaznika ovog programa.


komentara  0

- Ovo je bio program za učenike srednjih škola, točnije za prvi i drugi srednji, za one koji su odlučili svoje obrazovanje vezati uz prirodne znanosti. Budući da smo svjesni da u regularnom školovanju nemaju uvjete ni profesori ni učenici da bi dobili dobre temelje za znanje i bazu za daljnje napredovanje. Osim nastave koja je bila svaki tjedan po jedan sat, tu su bili i izleti, kao i gostovanja znanstvenika za naše polaznike - kazala je orgaizatorica Udruge za promicanje prirodnih znanosti Ivona Milić Beran koja je nadodala kako u ovim znanostima leži budućnost i kako se u budućnosti nadaju da će biti još više prepoznati.

- Uvijek sam bio sklon prirodnim znanostima, a kada sam čuo da postoji Udruga koja se bavi posebno tim odmah sam se javio. Bilo je ugodno iskustvo i učitelj se mogao posvetiti svakome ponaosob što pomaže tome da se sve shvati kako treba - rekao je jedan od polaznika ovoga programa Antonio Mustahinić, koji je još rekao kako je ovo hvale vrijedna udruga te kako bi ovako nešto trebalo i u drugim znanostima.


Elizabeta Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija